ep archivo - dependienta de supermercado dia
DIA - Archivo

DIA va reduir un 55% les seves pèrdues durant el primer trimestre d'aquest any, fins als 63,8 milions d'euros, al mateiz temps que les seves vendes netes van caure un 7,3%, amb 1.571,6 milions d'euros, afectades per la reducció en un 6,2% del nombre de botigues i la devaluació del real brasiler i el peso argentí, segons ha informat aquest dijous la companyia.

Dia

  • 0,01€
  • -1,56%

Les vendes comparables (Like-for-Like) del grup van retrocedir un 0,4% durant el primer trimestre, continuant la tendència positiva iniciada durant el primer trimestre del 2020 i mantinguda al gener i febrer de 2021 i impulsades per un increment del 9,2% en el nombre mitjà de persones cistella compensant el descens del 8,7% en el nombre de tiquets.

Segons ha explicat el grup, la comparativa amb els resultats de març s'ha vist afectada pel període de compres excepcionals prèvies al confinament sofert el 2020 per la Covid-19.

Així mateix, les vendes brutes sota ensenya es van situar als 1.888,3 milions d'euros fins al març, xifra que suposa un descens del 8,8% respecte al mateix període del l'any anterior, mentre que el resultat brut d'explotació (Ebitda) es va situar en 56,2 milions, un 7,4% menys.

A Espanya, les vendes netes es van situar en 1.044,5 milions d'euros, un 1,5% menys, mentre que les vendes brutes sota ensenya van arribar als 1.240,9 milions, un 2,6% inferiors.

"La millora en el marge brut i en l'Ebitda ajustat és una mostra del continu impacte positiu de les millores operatives i comercials dutes a terme, i que estan centrades en desenvolupar vincles a llarg termini amb tots els grups d'interès, especialment amb els nostres clients", ha assenyalat el president executiu de DIA, Stephan DuCharme.

"L'extraordinària demanda que han registrat els distribuïdors d'alimentació durant tots els mesos de confinament el 2020 va tenir un impacte en els resultats comparatius en termes interanuals durant el 2021, per la qual cosa ens mantenim prudents davant l'entorn que està per arribar", ha afegit.

"Gràcies a l'històric acord assolit amb els creditors sindicats, els bonistes i el nostre accionista de referència, DIA es troba en posició de reduir substancialment el seu palanquejament i d'accelerar el seu pla de transformació del negoci, millorant en última instància la nostra posició com a proveïdor modern i de proximitat en el sector de l'alimentació per crear valor futur en benefici de tots els grups d'interès", ha subratllat.

Noticias relacionadas

contador