ep archivo   una mujer pasa junto a la entrada de la sede de credit suisse en madrid espana a 29 de
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

El banc Credit Suisse ha presentat una pèrdua de 1.390 milions de francs suïssos al quart trimestre del 2022 (1.411 milions d'euros), xifra que ha elevat la pèrdua anual fins a 7.293 milions de francs (7.392 milions d'euros).

  • 0,82Fr.
  • 0,00%

Durant el quart trimestre, la base d'actius gestionats va caure en 110.000 milions de francs suïssos, per sota dels 1,3 bilions.

L'entitat, que va patir nombrosos problemes financers l'any passat, ha patit una fuita de clients cap a altres entitats de banca d'inversió, cosa que l'ha obligat a donar entrada a la capital al fons sobirà Qatar Investment Authority (QIA), que ha incrementat la seva participació en Credit Suisse fins al 6,87% després de subscriure una ampliació de capital de 4.000 milions de francs.

“2022 va ser un any crucial per a Credit Suisse. Hem accelerat el compliment dels nostres ambiciosos objectius de costos i estem aconseguint un gran progrés en la reestructuració radical del nostre Banc d'Inversió”, ha explicat Ulrich Körner, conseller delegat, referint-se a la divisió que més problemes ha generat.

Körner ha reconegut que els resultats del 2022 "són inacceptables", però ha afegit que "l'anunci d'avui de la nostra adquisició del negoci de banca d'inversió de M. Klein & Company marca una altra fita a la separació de CS First Boston com una empresa independent líder en assessorament i mercats de capital. La transacció hauria d'enfortir encara més les capacitats d'assessorament i mercats de capital de CS First Boston”.

Finalment, el directiu ha assenyalat que “tenim un pla clar per crear un nou Credit Suisse i tenim la intenció de continuar complint la nostra transformació estratègica de tres anys, remodelant la nostra cartera, reassignant capital, dimensionant correctament la nostra base de costos i construint sobre les nostres franquícies líders".

PREVISIONS PER AL 2023

De cara al 2023, Credit Suisse espera que les accions estratègiques preses per reduir significativament el perfil de risc del grup es reflecteixin en els resultats financers i, atès el context desafiant del mercat, espera que "el negoci de Banca d'Inversió reporti una pèrdua al primer trimestre".

A més, l'entitat ha anticipat "una pèrdua substancial abans d'impostos el 2023" a causa de la fuga d'actius que ha registrat als últims mesos i els càrrecs de reestructuració relacionats amb la transformació.

Noticias relacionadas

contador