ep archivo   coca cola europacific partners logo
COCA-COLA EUROPACIFIC PARTNERS/PR NEWSWIRE

Coca-Cola Europacific Partners (CCEP), l'embotelladora més gran de la marca de refrescos nord-americana, va augmentar els seus ingressos el tercer trimestre de l'any un 20%, fins als 4.745 milions d'euros.

  • 69,50€
  • -0,14%

La companyia ha millorat les previsions per a tot l'any. Així, preveu que els ingressos pro forma comparables augmentin ara entre un 15% i un 16% enfront de l'estimació prèvia de l'11-13%. L'embotelladora anticipa una recuperació més gran del volum que afavoreix l'absorció de les despeses generals, alhora que estima un increment del benefici operatiu pro forma comparable d'entre l'11% i el 12% enfront de franja prèvia del 9-11%.

Per al BPA diluït, espera un creixement comparable del 14-15%, mentre que preveu un flux de caixa lliure d'almenys 1.800 milions quan abans la seva estimació era d'almenys 1.600 milions.

"Estem contents d'haver aconseguit un altre bon trimestre després d'un gran primer semestre. Hem aconseguit un sòlid creixement dels ingressos i de valor a tots els nostres mercats. La clau va ser la contínua recuperació del canal fora de casa, la tornada als viatges i al turisme de molts consumidors, el bon temps de l'estiu a Europa i la resistència del canal domèstic", ha declarat Damian Gammell, conseller delegat de CCEP.

"El nostre enfocament a les marques principals, l'execució líder al mercat i la millora dels preus, van aportar volum i ingressos, als dos canals, enfront del 2019", afegeix.

"Atés els bons resultats obtinguts fins ara, augmentem les previsions d'ingressos i despeses i de flux de caixa lliure per a l'exercici de 2022 i anunciem un dividend rècord. Confiem en la resistència de les nostres sòlides categories i en la solidesa de les relacions que mantenim amb els nostres clients, que continuen compartint el nostre èxit, tot i que la situació és més complexa, també estem gestionant eficaçment les palanques clau dels preus i la despesa promocional en tota la nostra àmplia oferta de paquets, juntament amb el nostre enfocament en l'eficiència", precisa Gammell.

Coca-Cola Europacific Partners ha anunciat un dividend a compte del segon semestre d'1,12 euros per acció, pagador al desembre. Això dona lloc a un dividend per acció rècord per a tot l'any d'1,68 euros (+20% enfront del 2021 i +35,5% enfront del 2019), mantenint una ràtio total de 'payout' d'aproximadament el 50%.

contador