ep cie automotive
CIE AUTOMOTIVE - Archivo

CIE Automotive va comptabilitzar un benefici net de 148.200.000 d'euros entre gener i juny d'aquest any, xifra que implica un increment del 154% pel que fa al mateix període de l'exercici anterior i la tornada a nivells prepandèmics, segons es desprèn dels comptes trimestrals de l'empresa publicats aquest dimecres.

  • 25,65€
  • 0,79%

La companyia ha explicat que aquest bon rendiment es dona tot i l'impacte negatiu del tipus de canvi i que durant aquest primer semestre s'han produït gairebé sis milions de vehicles menys que durant el primer semestre del 2019.

La xifra de negoci del grup durant els sis primers mesos de 2021 va arribar als 1.681 milions d'euros, un 39% més que el 2020, i el resultat brut d'explotació (Ebitda) es va situar en 302,8 milions, un 97% més, amb un marge sobre vendes del 18%. El resultat net d'explotació (Ebit) va arribar als 220.600.000, un 145% més.

Amb aquests resultats, l'empresa assegura haver superat les expectatives del mercat. El conseller delegat de CIE Automotive, Jesús María Herrera, ha explicat que tant l'"excel·lent recuperació" dels marges operatius com el "ferri control" de les inversions han permès a la companyia reduir el seu nivell d'endeutament en gairebé 250 milions d'euros durant els últims 12 mesos.

"Aquest és, sens dubte, el més ferm compromís de la companyia: mantenir el focus en la generació de caixa, aquesta generació que durant aquest semestre ens ha permès créixer orgànicament 16 punts per sobre del mercat i que a futur ens permetrà creixement inorgànic addicional", ha postil·lat Herrera.

Addicionalment, el grup ha indicat que les perspectives per als propers anys es fonamenten en determinats acords estratègics, com l'aposta pel cotxe elèctric i el confort del vehicle, la presència a Àsia i un "profund compromís" ASG.

Noticias relacionadas

contador