ep archivo   factoria de cie automotive
CIE AUTOMOTIVE - Archivo

El fabricant de components per a la indústria de l'automòbil, CIE Automotive, es dispara un 8% en borsa aquest divendres, fins als 23,76 euros per acció, i marca nous màxims anuals.

  • 26,60€
  • 1,53%
  • 2,98€
  • 0,74%

A més, Gestamp, l'altre gran fabricant de components per als grans fabricants de vehicles que cotitza a la borsa espanyola, repunta més d'un 3%, fins al 4,50 euros per títol.

Les dues companyies estan participades pel mateix accionista, la família Riberes, màxima accionista de Gestamp amb una participació del 73% i que controla gairebé el 16% de CIE a través del seu grup d'empreses ACEK Desenvolupament i Gestió Industrial.

Tant CIE com Gestamp han rebotat amb molta força des dels mínims de 2020, a causa que els inversors consideren que la indústria de l'automòbil, molt lligada al cicle econòmic, encara un moment de gran repunt de l'activitat.

Bona prova d'això és que Volkswagen, el principal fabricant europeu i un dels més grans de món al costat de Toyota; i Daimler, matriu de Mercedes, han publicat molt bones xifres de vendes durant el primer trimestre i pugen amb força en borsa.

Daimler ha aconseguit augmentar el seu benefici d'explotació durant el primer trimestre més del previst pels analistes gràcies a l'increment dels preus dels vehicles i de la forta demanda a la Xina. El seu resultat d'explotació (EBIT) durant el trimestre va augmentar fins a 5.000 milions d'euros des dels 719 milions d'euros d'un any abans. Aquesta xifra supera la previsió mitjana dels analistes de 4.000 milions.

BON ASPECTE TÈCNIC DELS DOS VALORS

Per anàlisi tècnica, "estarem molt pendents d'un tancament per sobre dels 23,76 euros en CIE. Això activaria el començament d'un nou impuls alcista que podria catapultar la companyia fins al nivell dels 28 euros, preus als quals podria arribar tranquil·lament durant les properes jornades. El primer nivell de suport es troba als 22 euros", explica César Nuez, analista de Bolsamanía.

En el cas de Gestamp, "malgrat aquestes fortes revaloracions, creiem que encara li queda recorregut a l'alça i és que no descartem que pugui acabar assolint el nivell dels 5 euros", assenyala aquest expert.

Noticias relacionadas

contador