bnp paribas va ceder a bmo ses activites de banque commerciale aux etats unis 20220208123015

BNP Paribas ha elevat els ingressos totals fins als 13.200 milions d'euros durant el trimestre, un 11,7% més que fa un any. El benefici net va pujar fins als 2.100 milions d'euros, un 19,2% més, i va superar les previsions dels analistes. Aquests resultats s'han vist impulsats per un augment de la negociació, ja que l'impuls del prestamista més gran de França per desenvolupar el seu banc d'inversió ha donat senyals d'estar donant els seus fruits.

Els ingressos per negociació de renda variable i renda fixa van augmentar considerablement als tres primers mesos de l'any, ja que el banc es va unir als seus rivals, com Deutsche Bank i Barclays, per aprofitar l'agitació desencadenada als mercats després de la invasió de Rússia a Ucraïna. Hi destaquen els beneficis de la negociació d'accions, que es van disparar gairebé un 61%.

Això va ajudar el banc a elevar els ingressos totals fins als 13.200 milions d'euros al trimestre, un 11,7% més que fa un any. El benefici net va pujar fins als 2.100 milions d'euros, un 19,2% més, i va superar les previsions dels analistes.

BNP es va beneficiar d'un cost més baix del risc, amb una forta reducció dels càrrecs per préstecs dubtosos després d'un període dominat per la pandèmia de coronavirus. El grup va alliberar algunes provisions vinculades a Bank of the West, el prestador nord-americà que està venent.

Juntament amb els resultats, BNP també va mantenir els seus objectius financers fins al 2025, fins i tot quan el creixement econòmic al seu mercat nacional s'estanca i les conseqüències de la guerra a Ucraïna passen factura a tota la zona euro.

Els seus objectius inclouen un creixement anual dels ingressos superior al 3,5% i el compromís de tornar el 60% dels beneficis als accionistes.

Com els seus competidors nord-americans, BNP Paribas va observar que la realització d'operacions s'havia refredat als tres primers mesos de l'any, i les empreses van emetre menys deute i capital per finançar adquisicions.

El grup ha integrat un negoci de serveis preferents que va adquirir de Deutsche Bank -una unitat que presta serveis als fons de cobertura- i ha incorporat el seu corretatge d'accions Exane a l'empresa, com a part d'un impuls més ampli per intentar obtenir-ne una avantatge sobre els seus rivals que es retiren o reestructuren les unitats de banca d'inversió.

BNP Paribas havia ampliat els préstecs a la zona euro en el moment àlgid de la pandèmia de coronavirus i des de llavors ha intentat aprofitar aquest impuls.

Noticias relacionadas

contador