bnp paribas t1 meilleur qu attendu les activites de marches en pointe 20211115174116

BNP Paribas ha arribat a un acord amb BMO Financial Group per a la venda del 100% de les activitats bancàries al detall i comercials als Estats Units realitzades a través de la seva subsidiària Bank of the West per 16.300 milions de dòlars en efectiu, segons ha informat l'entitat mitjançant un comunicat.

  • 72,31€
  • 0,98%

S'espera que la transacció es tanqui formalment durant el transcurs del 2022, després de l'aprovació de les autoritats reguladores i antimonopoli pertinents. La transacció generarà al tancament una plusvàlua única (net d'impostos) estimada en uns 2.900 milions d'euros.

Quant a la política de distribució als accionistes, el grup pretén fer una distribució extraordinària en forma de recompra d'accions després del tancament de l'operació, per compensar la dilució esperada del benefici per acció.

"Aquesta és una transacció de valor agregat per a totes les parts, que emfatitza la qualitat de la franquícia del Bank of the West. En nom de BNP Paribas, voldria agrair profundament a tots els equips de Bank of the West pels seus èxits i contribucions pel desenvolupament del banc. A més, la instal·lació de BNP Paribas als Estats Units segueix sent un pilar estratègic per al desenvolupament de la nostra franquícia corporativa i institucional. Amb aquesta transacció, BNP Paribas també reafirma el seu compromís de lliurar valor a totes les seves parts interessades", ha assenyalat Jean-Laurent Bonnafé, director executiu de BNP Paribas.

El grup presentarà els seus principals eixos estratègics com a part de la publicació de resultats de tot l'any 2021 el 8 de febrer de 2022 i detallarà el seu pla estratègic 2025 al seu Investor Day programat pel 14 de març de 2022.

contador