dl bhp billiton miner mining iron ore western australia south flank ftse 100 min
Sharecast graphic / Josh White

BHP, una de les més importants companyies mineres del món, ha publicat aquest dimarts els resultats corresponents al seu quart trimestre fiscal (segon trimestre del 2022), un període que s'ha tancat amb el benefici més gran de la companyia des del 2011. Els guanys de l'empresa australiana han pujat fins als 21.319 milions de dòlars, un 26% més que fa un any (16.985 milions).

Així mateix, BHP ha anunciat que el dividend final puja fins als 8.900 milions de dòlars, és a dir, 1,75 dòlars per acció, xifra que eleva el pagament total de l'any a 16.500 milions de dòlars, el desemborsament més gran en els seus 137 anys d'història.

A més, la minera va acabar l'any fiscal amb un deute net de 333 milions de dòlars, significativament per sota del rang objectiu de 5.000 a 15.000 milions de dòlars. Al llarg dels darrers 12 mesos, BHP va generar més de 24.000 milions de dòlars d'excés d'efectiu.

Mike Henry, conseller delegat de la companyia, indica que “aquests resultats sòlids es devien a la seguretat i fiabilitat de les operacions, l'execució dels projectes i la disciplina de capital, que ens van permetre aprofitar el valor dels bons preus de les matèries primeres”. "BHP segueix sent el productor de mineral de ferro de més baix cost a nivell mundial i hem aconseguit un rècord de vendes anuals de Western Austràlia Iron Ore", ha afegit.

Segons el CEO, BHP entra a l'any financer 2023 “en gran forma estratègica, operativa i financera, i ben preparada per gestionar un entorn incert a curt termini”. “Durant l'any, unifiquem l'estructura corporativa de BHP, fusionem el nostre negoci de Petroli amb Woodside, completem les vendes de les nostres participacions en els actius de carbó energètic de BMC i Cerrejón, i decidim mantenir i operar el nostre negoci de carbó energètic de Nova Gal·les del Sud fins al tancament de la mina el 2030”, ha explicat.

Amb tot, els beneficis del negoci més gran de BHP, el mineral de ferro, van baixar fins als 19.500 milions de dòlars, enfront dels 24.300 milions de fa un any. L'empresa va declarar que està estudiant opcions per augmentar la producció anual fins als 330 milions de tones, enfront dels 283 milions de l'any passat.

Finalment, Henry ha indicat que esperen que la Xina es converteixi "en una font d'estabilitat per a la demanda de matèries primeres el proper any, amb el suport de les polítiques que es van consolidant". Alhora, des de BHP esperen veure una desacceleració en les economies avançades a mesura que s'endureixi la política monetària, “així com la contínua incertesa geopolítica i les pressions inflacionistes”.

“Les repercussions directes i indirectes de la crisi energètica europea són un punt de preocupació especial. La rigidesa dels mercats laborals continuarà sent un repte per a les cadenes de subministrament globals i locals”, ha sentenciat el conseller delegat de la companyia.

contador