bon debut d annee 2010 pour l oreal

L'Oreal ha registrat uns ingressos de 9.061 milions d'euros al primer trimestre de l'any, un 3,5% més que els ingressos de 8.753 milions que havia previst el consens. El creixement en termes comparables del primer trimestre va ser del 13,5%, enfront del 10,6% del consens i els analistes de Barclays i Deutsche Bank han celebrat el seu "sòlid inici d'any", mentre Bankinter, a la contra, rebaixa el preu objectiu, destaca que "els riscos segueixen a l'alça" i recomana vendre'l.

Les vendes del primer trimestre de l'empresa de bellesa més gran del món van augmentar un 19% en termes reportats i un 13,5% en termes comparables, impulsades pel creixement de les seves divisions L'Oréal Luxe, Productes Professionals i Cosmètica Activa, a més dels guanys a Amèrica del Nord i la Xina.

El fabricant dels productes de Lancôme, Kiehl's i Garnier va registrar unes vendes de 9.060 milions d'euros als tres mesos finalitzats el 31 de març.

A la conferència telefònica, l'empresa va assenyalar que seguia esperant una certa expansió dels marges aquest any, encara que el marge brut probablement experimentarà alguns descensos modestos (la combinació i els preus no són suficients per compensar totalment els augments dels costos de producció). Es va tornar a considerar que les despeses d'explotació augmentaran en termes absoluts, però que probablement baixaran com a percentatge de les vendes (tot i que per sota dels màxims excepcionals de l'any passat).

Per aquest motiu, el valor és “compra” per a Deutsche Bank, que fixa un preu objectiu de 420 euros per acció. Barclays, per part seva, eleva el preu objectiu fins als 421 euros, des dels 410 euros, ja que "en un moment d'ansietat generalitzada dels inversors per les pressions dels costos dels insums, els marges bruts de L'Oréal, superiors al 70%, ofereixen un alt grau de protecció”.

Des de Bankinter, en canvi, destaquen els "riscos esbiaixats a l'alça" per les "menors perspectives de creixement i marges" i encara reconeixen "la qualitat del valor i la resiliència de la generació de caixa", subratllen que "les disrupcions de subministrament estan encarint productes bàsics per a la indústria de cosmètics com olis, alcohol, vidre i paper". Segons Bain&Company, l'augment del preu dels embalatges, energia i matèries primeres ha encarit els costos de producció de la indústria entre un 25% i un 30%. Per aquest motiu, l'acció és "venda" a parer seu i rebaixen el preu objectiu fins als 320 euros des dels 420 euros.

contador