bank of america dl banks us usa stocks
Flickr (PD)

Bank of America ha presentat un benefici de 7.700 milions de dòlars al tercer trimestre, xifra que suposa una millora del 57% respecte al tercer trimestre del 2020; i ha superat els pronòstics amb els seus resultats. El benefici per acció (BPA) de 85 centaus ha estat superior al BPA de 71 centaus que anticipava el consens.

A més, els ingressos han pujat un 12,2% respecte al mateix període de l'any passat, fins als 22.770 milions de dòlars, i s'han situat per sobre dels 21.600 milions pronosticats.

El marge net d'interessos ha augmentat un 10%, fins als 11.100 milions de dòlars, "impulsat per un fort creixement dels dipòsits i inversions relacionades amb la liquiditat i els xecs del Programa de Protecció de Pagaments", segons ha explicat el banc en nota de premsa.

Els ingressos no financers van augmentar un 14%, fins als 11.700 milions de dòlars, "impulsat per tarifes rècord de gestió d'actius, sòlids ingressos de la banca d'inversió i majors vendes i ingressos comercials".

La provisió per pèrdues creditícies va millorar en 2.000 milions de dòlars, cosa que ha provocat un benefici de 624 milions, que reflecteix l'alliberament d'una reserva de 1.100 milions, impulsada principalment per la millora de la qualitat dels actius durant el trimestre.

Les despeses no financeres es van mantenir relativament plans als 14.400 milions de milions, ja que les majors despeses relacionades amb els ingressos van ser compensats en gran mesura per menors despeses judicials i menors costos relacionats amb la Covid-19.

El president i CEO, Brian Moynihan, ha comentat que els resultats han estat "sòlids, mentre l'economia va continuar millorant i els nostres negocis van recuperar l'impuls de creixement orgànic de clients que vam veure abans de la pandèmia".

El directiu ha destacat que el "creixement dels dipòsits va ser sòlid i els saldos de préstecs van augmentar per segon trimestre consecutiu, el que va portar a una millora en ingressos nets per interessos, fins i tot quan les taxes d'interès es van mantenir baixes."

Noticias relacionadas

contador