ep recurso de azkoyen
AZKOYEN - Archivo

Azkoyen ha vist com el seu benefici s'ha desplomat fins als 1,35 milions d'euros fins a juny, un 79,4% respecte al mateix període de l'any anterior. Així ho ha anunciat la pròpia empresa a través d'un fet rellevant remès a la CNMV.

Les mesures que giren entorn de la pandèmia han marcat clarament el balanç d'Azkoyen: "Han provocat la reducció del consum, les activitats comercials i la producció industrial que han afectat severament l'economia, la qual cosa ha suposat una reducció de la demanda dels productes i serveis oferts per Grup Azkoyen".

En aquest context de pandèmia internacional provocada per la Covid-19 s'ha registrat un decreixement semestral de les vendes netes respecte al mateix període de l'exercici anterior del 23,7%. Malgrat els menors volums de vendes, el marge brut en percentatge sobre la xifra de negocis s'ha mantingut estable amb un 43,3% enfront del 43,7% de l'exercici anterior.

Així mateix, el resultat brut d'explotació (Ebitda) va ascendir a 6,2 milions d'euros, la qual cosa suposa un descens del 48,2%, mentre que el resultat net d'explotació (Ebit) va arribar als 3 milions d'euros, amb una caiguda del 65,9% respecte al mateix període de l'exercici anterior.

A 30 de juny de 2020 el deute financer net ascendeix a 12,2 milions d'euros, un endeutament lleugerament superior a 0,6 vegades l'Ebitda dels últims 12 mesos.

Noticias relacionadas

contador