audaxgrandecbcompo1

Audax va guanyar 2,3 milions d'euros del gener al setembre enfront de les pèrdues de 4,2 milions del mateix període de fa un any. Els ingressos per operacions del període van pujar fins als 2.033 milions d'euros des dels 1.100 milions del 2021 (+78%) a causa principalment de l'increment dels preus als mercats on el grup opera.

  • 1,55€
  • -0,64%

Audax ha explicat que l'estratègia d'integració vertical entre les activitats de generació i comercialització, que mitiguen el risc de volatilitat, unit a l'augment del 40% del volum d'energia generada respecte al mateix període de l'exercici anterior i a l'increment dels preus de les matèries primeres, ha possibilitat assegurar uns ingressos "recurrents i estables", així com un proveïment de l'energia a comercialitzar amb menys afectació al comportament del mercat.

Les diferents mesures d'optimització de la cartera posades en marxa per la companyia, l'efecte positiu de les inversions en generació renovable i l'increment del 55% de la potència instal·lada (226 MW) s'han traduït alhora en un augment del 20% del seu marge brut (103 milions d'euros) i del 16% a l'EBITDA (36 milions d'euros). Excloent-ne els efectes de la decisió anunciada a principis d'any de deixar d'operar al mercat de gas a Polònia a causa del canvi de normativa que obliga a establir preus màxims de venda als clients per sota del preu objectiu fixat prèviament, l'EBITDA total del grup arriba als 40,3 milions d'euros.

El deute financer d'Audax se situa als 708 milions d'euros, xifra que suposa una reducció de 64 milions d'euros des del desembre del 2021, situant el palanquejament del grup al 75,4%. Audax ha subratllat que el deute financer és principalment a tipus d'interès fix, per la qual cosa no es veu significativament afectat per canvis en els tipus d'interès al mercat.

ENERGIA SUBMINISTRADA I CLIENTS

L'energia subministrada per Audax als seus clients al tercer trimestre de l'exercici ha estat de 9,8 TWh. La producció de generació d'energia renovable durant aquest mateix període s'ha situat als 197 GWh (sense tenir en compte Panamà), xifra que suposa un 40% més en relació amb el mateix període de l'any anterior. L'empresa destaca la producció a Espanya, amb un augment d'un 84% gràcies a l'aportació de 73 GWh de les noves plantes fotovoltaiques engegades durant els darrers mesos.

Per tipologia de clients, Audax continua mantenint el focus al sector empresarial, que representa, al tancament d'aquest trimestre, el 93% de la distribució del total d'energia de la cartera.

La cartera de projectes suma un portafoli total de 2.536 MW.

Noticias relacionadas

contador