adolfo dominguez resultados22
Punto GA/ M. Riopa

Adolfo Domínguez ha aconseguit un benefici net d'1,5 milions d'euros al segon semestre de l'exercici (setembre del 2021 al febrer del 2022), per sobre de l'obtingut al mateix període del 2019-2020. El resultat net del conjunt de l'exercici millora un 52%, amb pèrdues de 9,3 milions d'euros.

  • 4,58€
  • 1,31%

El grup Adolfo Domínguez conclou l'exercici (març 2021-febrer 2022) amb un volum de vendes de 92 milions d'euros, un 39,5% més que a l'exercici anterior. La companyia situa el resultat operatiu (Ebitda) en positiu (0,4 milions d'euros), després d'incrementar el marge en un 68%. El marge sobre vendes arriba al 56% i bat el marge brut de l'últim exercici prepandèmia.

Les vendes en línia aporten un 14% als ingressos de la companyia, després de créixer un 20% sobre l'exercici anterior a la pandèmia i un 218% des que la companyia va iniciar la seva transformació el 2016/17. Les innovacions introduïdes al comerç digital d'Adolfo Domínguez inclouen un programa de personal shopper en línia que combina un programa propi d'R+D+i d'intel·ligència artificial amb un equip especialitzat d'estilistes que assignen les peces de roba als clients.

La companyia de moda va tornar a créixer en nombre de botigues en aquest exercici fins a assolir 348 punts de venda, després d'obrir 24 noves botigues (3 a Espanya i 21 a 4 països més). La nova xarxa ha reforçat el pes internacional amb un 53% de les botigues situades fora d'Espanya. Les obertures se centren en el mercat mexicà (17 noves botigues), el segon més important darrere d'Espanya per al grup. Adolfo Domínguez opera a Mèxic en aliança amb El Palacio de Hierro, un dels grups comercials més grans del país.

Les vendes comparables (vendes a botigues comparables, que no tenen en compte obertures ni reformes durant l'exercici) creixen un 43,4% i ho fan a tots els mercats, especialment a Mèxic (+67%) i a Espanya, Portugal i França (+44%). A la resta del món (13 països) el creixement mitjà és del 26%, mentre que al Japó augmenten un 3,4%. Adolfo Domínguez tanca l'exercici amb 348 botigues (6 més que el 2020/21), de les quals 180 són a Europa; 136 a Amèrica; 26 a Àsia i Oceania; i 6 a l'Àfrica i el Pròxim Orient.

"En el segon semestre de l'exercici, ja amb menys restriccions per la pandèmia, la companyia ha recuperat la seva rendibilitat, obtenint un resultat net atribuït positiu, fins i tot superior al del segon semestre del darrer exercici prepandèmia. El nostre marge sobre vendes millora el de 2019/ 20, cosa que ens ha permès acabar l'exercici complet amb un resultat operatiu (Ebitda) positiu”, assenyala Antonio Puente, director general de la companyia.

D'altra banda, el consell d'administració ha acordat, per unanimitat, proposar a la junta d'accionistes el nomenament d'Antonio Puente com a conseller executiu, i està previst que, un cop nomenat conseller, sigui designat com a conseller delegat. El nomenament reforça l'equip de direcció i Adriana Domínguez com a presidenta executiva, presidenta del consell i màxima responsable de la companyia. El tàndem executiu posarà el focus en les línies generals de creixement de la companyia, amb una implantació internacional més gran, més potència digital i una rendibilització més gran del seu creixement de vendes.

Noticias relacionadas

contador