ep archivo   adolfo dominguez 20210727085904
ADOLFO DOMÍNGUEZ - Archivo

El resultat net atribuït d'Adolfo Domínguez al primer semestre de l'exercici fiscal 2021/2022 (de març a agost) se situa en -10,8 milions d'euros. Els resultats del semestre inclouen les despeses extraordinàries generades per la reestructuració laboral pactada al maig de 2021.

  • 4,62€
  • -2,94%

Les vendes creixen un 50% i se situen a 39,1 milions d'euros. La facturació de l'empresa ha recuperat el 74,4% de les vendes respecte del primer semestre de l'exercici 2019/20, abans de la crisi del coronavirus.

En el global del grup (347 botigues a 17 països), les vendes comparables creixen al semestre en un 67% respecte al mateix període de l'any anterior. Les vendes comparables mesuren el creixement mitjà de la facturació sense tenir en compte obertures, tancaments, reformes o canvis als sistemes de gestió de les botigues.

El comerç electrònic creix entre març i agost un 3,5% respecte al mateix període del 2020. El creixement acumulat de les vendes en línia de la companyia és del 33,6% en els darrers dos anys.

Les vendes de la companyia de moda d'autor creixen, respecte al mateix període de l'exercici anterior, a tots els mercats en què opera. La companyia ha explicat que la recuperació europea durant l'estiu, amb Espanya com a mercat principal amb 166 botigues, lidera la pujada de vendes. Al mercat europeu les vendes s'incrementen en un 59% al primer semestre.

El resultat operatiu (EBITDA), excloent-ne les despeses extraordinàries, arriba als 300.000 euros positius i supera en 4 milions d'euros el que es va generar durant el primer semestre de l'exercici 2020/21.

NOVA COMISSIÓ EN MATÈRIA D'ESTRATÈGIA DIGITAL

El Consell d'Administració ha decidit crear una nova comissió assessora en matèria d'Estratègia Digital presidida per la presidenta executiva i consellera delegada, Adriana Domínguez. La nova comissió també estarà integrada per les conselleres Diana Morato i Valeria Domínguez. A més, la consellera independent Diana Morato s'incorpora a la Comissió d'Auditoria i el conseller independent José Luis Sainz s'incorpora a la Comissió de Nomenaments i Retribucions.

La creació d'una comissió d'Estratègia Digital respon al focus creixent de la companyia en matèria d'innovació i digitalització, ha explicat la tèxtil. La marca ha llançat el projecte d'R+D+i anomenat ADN, un personal shopper en línia que suma la intel·ligència artificial a la feina dels estilistes de la marca, i va celebrar a l'octubre la primera trobada de social live shopping (compra social en línia) d'una marca de moda a Espanya. Adolfo Domínguez dona la possibilitat als clients d'assistir a la presentació en línia de la nova col·lecció de peces, en directe (des de la seva web), i d'adquirir simultàniament i en temps real les peces que estan sent presentades de manera interactiva.

REFORÇA LA PRESÈNCIA A PORTUGAL

Durant el semestre, el grup Adolfo Domínguez ha reforçat la presència a Portugal amb l'adquisició del 100% de la filial Adolfo Domínguez Portugal al seu soci minoritari, que posseïa el 45% del capital. Portugal és el segon mercat europeu de la companyia des de l'obertura de la seva primera botiga el 1994. La marca compta actualment amb 13 punts de venda a les principals ciutats del país, que inclouen les seves obertures recents a l'Avinguda da Liberdade (Lisboa) i al centre comercial Norteshoppingen l'àrea de Porto.

Noticias relacionadas

contador