ep archivo   sede de acerinox en madrid espana
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Acerinox va registrar un benefici net de 266 milions d'euros als tres primers mesos d'aquest any, xifra que multiplica per més de tres (+242%) la del mateix període del 2021 i és un 34% superior a la del trimestre anterior. L'acereria ha informat, a més, que el resultat al primer trimestre d'aquest any és el millor de la seva història.

  • 10,13€
  • -0,10%

L'EBITDA del trimestre, 422 milions d'euros, va millorar un 33% al del trimestre anterior i és 2,6 vegades el del mateix període de l'any anterior. Es tracta del sisè trimestre consecutiu a l'alça, i el segon millor EBITDA de la història (només superat pel quart trimestre del 2006). El marge EBITDA sobre vendes va ser del 18%.

La facturació dels tres primers mesos de l'exercici 2022, 2.287 milions d'euros, va augmentar un 59% respecte al mateix període de l'any anterior, a causa de la recuperació de la demanda i la millora dels preus ja iniciada el 2021.

PERSPECTIVES

La situació del mercat, el control dels nostres costos i la cartera de comandes permet a Acerinox continuar sent "optimista" per al segon trimestre de l'exercici, malgrat les "nombroses incerteses" al panorama internacional, dels preus de l'energia i de la inflació en totes les matèries primeres i consumibles.

Acerinox espera que l'EBITDA al segon trimestre sigui lleugerament superior a l'aconseguit a primer. Les vendes del grup tenen una exposició limitada al conflicte ocasionat per la invasió d'Ucraïna, ja que només representen un 0,4% de les vendes totals i han cessat completament durant el primer trimestre del 2022.

"El grup té molt diversificades les fonts de subministrament i, gràcies a l'esforç realitzat, hem aconseguit no dependre de primeres matèries de Rússia amb l'objectiu que provinguin de països que respectin els drets humans i la legalitat internacional d'acord amb la Política de Compres Responsables", ha dit a la nota enviada a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

RETRIBUCIÓ A L'ACCIONISTA

Acerinox ha informat de la fi del programa de recompra d'accions del 4% iniciat al desembre. La sortida de caixa durant el trimestre ha estat de 115 milions d'euros (el total del programa ha pujat fins als 125 milions d'euros).

"Els resultats superen les expectatives de mercat", apunten els analistes de Bankinter, que afegeixen que "la companyia manté les bones perspectives per al segon trimestre en què anticipa un EBITDA lleugerament millor al del primer trimestre, minorant la incertesa sobre la pressió de costos". Mantenen la recomanació de comprar i “valorem positivament les perspectives de manteniment de la fortalesa a EBITDA, que redueix la incertesa sobre la pressió en costos”.

Noticias relacionadas

contador