bnp paribas a contacte le gouvernement neerlandais pour evoquer abn amro

Les accions d'ABN Amro cauen aquest dimecres. La pèrdua de capital ha eclipsat un augment del 29% en els guanys del primer trimestre, de 674 milions d'euros, que, a més, han estat més forts del que s'esperava. La seva ràtio de capital ordinari Tier 1, la mesura de la solidesa financera, va caure al 13,8% a finals de març.

L'entitat holandesa ha explicat que la caiguda de capital reflectia en gran mesura els plans d'utilitzar càlculs més contundents del risc dels seus actius.

Per part seva, el benefici net ha estat impulsat pels ingressos nets per interessos, els ingressos per comissions i el baix cost del risc. "L'impuls empresarial va continuar sent bo, la nostra cartera de préstecs hipotecaris va créixer en 800 milions d'euros i la nostra cartera de préstecs corporatius, en 300 milions d'euros", assenyalen.

El director executiu d'ABN Amro, Robert Swaak, ha destacat que al primer trimestre del 2024 van tenir "un exercici molt sòlid".

La rendibilitat sobre el capital (ROE) resultant va ser de l'11,6%. Els ingressos nets per interessos van ser de 1.589 milions d'euros, un 2% menys que fa un any, però un 6% més que durant els tres mesos anteriors, "ja que ens continuem beneficiant de l'actual entorn de tipus d'interès" i els ingressos per comissions van ser superiors als 469 milions d'euros, "ja que totes les unitats de clients van obtenir millors resultats en comparació amb l'any passat i al darrer trimestre".

Els costos van baixar un 11% en comparació amb el primer trimestre del 2023, "ja que els impostos reguladors van ser més baixos, mentre que els costos de personal per a les capacitats de dades, la digitalització i els programes de regulació es van mantenir alts".

De cara a tot el 2024, preveuen que els costos anuals siguin d'uns 5.300 milions d'euros a causa dels costos de personal més grans a la segona meitat de l'any.

contador