ep archivo   logo de abanca
ABANCA - Archivo

Abanca ha guanyat 209,8 milions d'euros als nou primers mesos de l'any, un 46,4% més que durant el mateix període del 2020. 6% gràcies al "dinamisme i la bona gestió de preus del negoci al detall, i a l'optimització de la seva posició de finançament a través del programa de TLTRO III".

Des del grup presumeixen també en el comunicat que les comissions netes han crescut un 9,8% al període "gràcies al bon exercici dels serveis de valor afegit per al client".

A la positiva evolució de les dues línies també hi ha contribuït de manera notable la recent adquisició de Bankoa. Tots dos conceptes (marge financer i comissions netes) han elevat el marge bàsic fins als 691,6 milions d'euros, un 8,2% superior al registrat durant el mateix període de l'any anterior.

Abanca també destaca que el resultat d'operacions financeres s'ha situat en 120,8 milions d'euros, les diferències de canvi en 8,3 milions d'euros i els ingressos per dividends en 3,3 milions d'euros. Per part seva, les despeses d'explotació han arribat als 501,6 milions, un 3,1% menys interanual.

Finalment, el cost del risc s'ha situat al 0,34%, com a conseqüència de la política de prudència que l'entitat continua mantenint malgrat els indicis de recuperació econòmica que s'han començat a veure durant els nou primers mesos del 2021.

contador