• L'ingrés personal va pujar un 0,4% a l'abril, així com la despesa dels consumidors
  • El precio del petróleo cae en torno a un 1%, mientras que aumenta la preocupación del exceso de demanda
Wall street america US USA signs

Els futurs de Wall Street anticipen caigudes moderades de menys del 0,2%. La borsa de Nova York comença aquest dimarts la setmana, després d'haver romàs tancada el dilluns pel festiu del Memorial Day. No obstant això, el divendres, el S&P 500 i el Nasdaq van tancar en màxims històrics en els 2.415,82 punts i en els 6.210,19 enters, respectivament.

Des de l'anàlisi tècnica, José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, assenyala que el VIX, o més conegut com l'índex de la por, que es mou de forma inversa a la borsa, mostra la possibilitat d'un potencial sostre de mercat per a les borses i per tant de l'inici d'un important rebot en l'índex de volatilitat.

Aquest moviment del VIX encaixa a la perfecció amb uns índexs de Wall Street que novament cotitzen en màxims de tots els temps. En aquest moment l'índex cotitza a les portes dels mínims anuals, als 9,56 punts. Però això no vol dir res, almenys no en la mesura en què els índexs de Wall Street perforin algun suport important.

Al mercat de matèries primeres, el cru Brent, de referència a Europa, perd un 1,34% i cotitza a 51,59 dòlars per barril; mentre que el Texas cedeix un 0,74% i cotitza a 49,43 dòlars. La preocupació per l'excés d'oferta pesa sobre el preu del cru. Els analistes avaluen si l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) si l'extensió de les retallades de producció en 1,8 milions de barrils fins al final del primer trimestre de 2018 serà significativa.

A més, els analistes s'han posat d'acord per ajustar la previsió dels preus del cru. Els experts de Bank of America Merrill Lynch ajustaven les seves estimacions i ho situen en 54 dòlars en 2017 i en 56 en 2018. Després de confirmar-se l'acord de l'OPEP, feia el propi Morgan Stanley, que situa el preu en 55 dòlars. I a aquests dos s'ha sumat aquest dimarts Goldman Sachs. Aquests analistes veuen preus mitjana per al cru West Texas de 52,39 dòlars en 2017 enfront dels 54,80 dòlars anteriors.

En el plànol econòmic, l'ingrés personal va pujar un 0,4% a l'abril, en línia amb les expectatives. També ha pujat un 0,4% la despesa dels consumidors durant el mateix mes. Durant la jornada es coneixerà el S&P Casi-Shiller, la confiança del consumidor i les dades de fabricació de la Reserva Federal de Dallas per al mes de maig.
Pel que fa al mercat de divises, l'euro puja lleugerament en el seu canvi contra el dòlar (+0,08%) i es canvia a 1,117 'bitllets verds'. La rendibilitat del bo USA a 10 anys cau lleugerament fins als 2,236%. Per la seva banda, l'or també cau, un 0,6% fins als 1.263 dòlars.

Noticias relacionadas

contador