facebook

Signe mixt a Wall Street després de publicar-se que el PIB del primer trimestre als Estats Units va pujar un 0,5%, per sota del 0,7% que pronosticava el consens. El Nasdaq puja lleugerament gràcies als forts guanys de Facebook després de superar ahir les previsions amb els seus resultats trimestrals.

A més, els inversors valoren el comunicat de la Reserva Federal fet públic durant la tarda d’ahir dimecres. «Augmenta la possibilitat d'una pujada de tipus al juny o el juliol, tot i que nosaltres continuem apostant per una pujada al setembre. Si les circumstàncies són les adients», explica José Luis Martínez Campuzano, estrateg de Citi a Espanya.

La Fed «resta importància a la feblesa econòmica tenint en compte la fortalesa del mercat de treball. A més, elimina la reflexió sobre la dificultat del context internacional com un risc per a les perspectives. Però manté el missatge anterior sobre les expectatives d'inflació. I no al·ludeix als riscos sobre inflació.

»Segons alguns analistes, els mercats no segueixen la Fed; és la Fed, que segueix els mercats. Potser tenen una mica de raó. Ara bé, també és evident que altres bancs centrals segueixen la mateixa tònica», afegeix aquest expert.

EL PIB DEL PRIMER TRIMESTRE DELS EUA, PER SOTA DEL QUE S’ESPERAVA

El PIB del primer trimestre als Estats Units va pujar un 0,5%, per sota del 0,7% esperat, mentre que les dades d’atur setmanal van pujar lleugerament per sobre del que s’esperava.

FACEBOOK ES DISPARA DESPRÉS DE PRESENTAR RESULTATS

Facebook es dispara a Wall Street després de superar les previsions amb els seus resultats trimestrals. El benefici per acció (BPA) va ser de 77 centaus, i els ingressos, de 5.400 milions de dòlars. El benefici net va ser de 1.500 milions de dòlars, en comparació dels 512 milions del primer trimestre del 2015. Els ingressos per publicitat van augmentar un 57% respecte al primer trimestre del 2015, fins a 5.200 milions de dòlars. Els analistes consultats esperaven uns guanys de 62 centaus per acció i uns ingressos de 5.300 milions de dòlars.

Pel que fa a altres notícies destacades, NBC Universal ha comprat l'estudi cinematogràfic DreamWorks per 3.800 milions de dòlars i una prima del 27%.

ALTRES MERCATS

Els futurs del barril de cru West Texas pugen un 0,2%, fins a 45,42 dòlars, al NYMEX.

Els bons del Tresor a 10 anys cauen 2/32 dòlars; la rendibilitat puja fins a l'1,861%.

L'euro cau un 0,01%, fins a 1,1321 dòlars.

contador