logo popular portada

El relleu es va anunciar fa justament una setmana. Emilio Saracho succeïa a Ángel Ron en la presidència de Banc Popular. Una setmana després, els títols de l'entitat perllonguen el seu rebot i recuperen l'euro per acció.

  • 0,32€
  • 0,00%

En concret, aconsegueixen els 1,018 euros, amb una pujada del 2,7% en la sessió d'aquest dijous. Es tracta de la cinquena pujada en les sessions celebrades des que es va conèixer la substitució, anunciada abans de l'obertura de la jornada de l'1 de desembre. En aquesta seqüència, els títols del banc s'han revaloritzat un 22%.

Malgrat aquesta remuntada, el valor segueix acumulant una notable caiguda en el 2016. Fins avui, es deixa un 62%, un càstig que desemboca que la seva capitalització, de 4.150 milions d'euros, amb prou feines suposi un terç del valor comptable de l'entitat. Cap altre banc espanyol dels quals formen part de l'IBEX cotitza amb tant descompte sobre el seu valor en llibres.

Com ve ocorrent en l'última setmana, el moviment de la cotització ve acompanyat d'un volum considerable. En la primera hora de negociació d'aquest dijous ja s'han mogut 10 milions d'accions, un terç de la mitjana diària de 2016, situada en els 30,7 milions de títols.

NOVETATS ENTRE ELS BAIXISTES

A més d'agitar la cotització, el relleu en la cúpula del banc també està provocant una cascada de moviments entre els inversors curts o a la baixa presents al capital de l'entitat. El més actiu és el fons AQR Capital Management, que, aliè a l''efecte Saracho', ha incrementat la seva posició del 3% al 3,35% del capital, segons les dades que consten en la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

També ha crescut Marshall Wace, que ha saltat del 2,31% al 2,75% del capital. Uns altres que s'han mogut, encara que en molta menor escala, han estat Samlyn Capital i Oxford Asset Management, si escau per reduir la seva presència del 0,82% al 0,67% i del 0,53% al 0,48% del capital, respectivament.

Noticias relacionadas

contador