petroleo-pozo

La demanda mundial de petroli hauria de recuperar els nivells prepandèmics durant el quart trimestre de 2020. Així ho ha assegurat el ministre saudita d'Energia, que ha instat als membres de l'OPEP i els seus aliats a complir les retallades de producció destinats a ajudar a mantenir els preus. El petroli cotitza aquest dijous amb caigudes que ronden el 0,8%, en una setmana en la qual l'OPEP+ es reuneix per revisar els nivells de compliment.

"Sobre la base de les projeccions mitjanes de diverses institucions, incloent-hi l'OPEP, EIA i l'AIE, s'estima que el món s'arribarà al 97% de la demanda de petroli prepandèmica durant el quart trimestre, la qual cosa és una gran recuperació de les enormes caigudes d'abril i maig", va dir el príncep Abdulaziz bin Salman.

Un esborrany de la declaració de l'OPEP+, al qual va accedir Reuters, afirma que una segona ona prolongada de la pandèmia era un risc important per a la recuperació del mercat del petroli. Fonts de l'OPEP+ han dit que és poc probable que el grup canviï la seva política de producció, que actualment demana reduir la producció en 7,7 milions de barrils per dia (bpd) enfront de la retallada rècord de 9,7 milions bpd fins a aquest mes.

"És molt important que es compleixi", ha dit el ministre d'Energia rus Alexander Novak, que havia donat positiu per coronavirus i es va unir a la reunió des de casa seva. "Hem d'esforçar-nos per deixar enrere aquest règim de compensació temporal, eliminant tota la sobreproducció d'aquí a finals de setembre", ha destacat per part seva el príncep Abdulaziz.

L'esborrany de la declaració diu que tots els plans de compensació es presentaran abans de finals d'agost. El compliment general de l'acord va aconseguir el 95-97% al juliol, segons el projecte d'informe, una xifra alta segons els estàndards de l'OPEP.

Noticias relacionadas

contador