• El seu objectiu és diversificar les seves inversions del sector petrolier
cbberlusconi

Norges Bank, el fons sobirà de Noruega, segueix aflorant participacions accionarials destacades a les empreses espanyoles que cotitzen en borsa. Les seves últimes adquisicions declarades a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) han estat el 3,01% de Mediaset Espanya i el 4,8% de la immobiliària Neinor Homes.

  • 2,89€
  • -4,24%

D'aquesta manera, Norges Bank continua amb la seva estratègia de diversificar les seves inversions lluny dels seus sectors tradicionals d'inversió, les empreses petrolieres i el sector energètic en general.

En el cas de Mediaset Espanya, controlada pel magnat italià dels mitjans de comunicació, Silvio Berlusconi, amb el 50,2% del capital, el fons sobirà s'ha situat com a tercer accionista rellevant, per darrere del gestor d'actius nord-americà BlackRock, que en controla el 4,98%; i per davant d'un altre gestor americà, Invesco, que en controla gairebé el 2%.

El 3% que controla Norges Bank s'articula a través d'un 2,657% en accions, un 0,137% en accions prestades i un 0,222% en instruments derivats denominats CFDs (Contractes Per Diferència).

NEINOR HOMES

En el cas de la immobiliària Neinor Homes, que ha estat notícia perquè recentment el fons Lone Star va vendre el 12,5% del capital que encara controlava després de la sortida a borsa, Norges Bank ha aflorat una participació del 4,8%. Aquest percentatge s'articula mitjançant accions (3,869%) i accions en préstec (0,935%).

D'aquesta manera, el fons sobirà se suma així a una àmplia llista d'accionistes, entre els quals destaquen Wellington Management (8,5%), Adar Capital (5,2%), Ficelity (5%), Invesco (5%) i Bank of Montreal (3,2%).

BANKIA, EUSKALTEL I VOCENTO

A finals de novembre, després que el FROB anunciés la col·locació d'un paquet del 7% de Bankia, Norges Bank va comunicar a la CNMV que havia arribat al 3,2% del capital del banc presidit per José Ignacio Goirigolzarri.

A mitjans de desembre, el fons sobirà, que gestiona actius valorats en 900.000 milions d'euros, també va declarar el 3% en el capital d'Euskaltel i Vocento. A més, va elevar la seva presència en Indra fins al 4% des de l'anterior 3%.

Noticias relacionadas

contador