• Les accions de l'entitat financera es revaloren un 6%, fins a 0,88 euros per títol
  • Diversos consellers han comprat accions per mostrar el seu compromís amb el banc
ep manuel menendez
EUROPA PRESS

Luis Masaveu Herrero, conseller de Liberbank, ha tornat a mostrar públicament el seu compromís amb l'entitat, en comunicar a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) la compra d'altres 100.000 accions del banc a 0,88 euros per títol. Amb aquesta operació, eleva la seva participació en el capital fins al 0,154% des del 0,144%.

  • 0,28€
  • 1,72%

Diversos consellers de Liberbank, entre ells el propi Luis Masaveu, han comprat accions del banc durant els últims dies per mostrar el seu compromís públic amb l'entitat, atacada pels inversors baixistes durant les últimes setmanes.

L'atac dels 'curts' va obligar a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) a prohibir les apostes baixistes sobre Liberbank durant un mes, cosa que ha ajudat a estabilitzar la cotització del banc.

Per la seva banda, diversos consellers van voler mostrar el seu compromís públic i van comprar accions en un moment delicat. Luis Masaveu en va comprar 60.000 accions a 0,88 euros. La família Masaveu Herrero està molt lligada a Liberbank, ja que en controla el 5,61% a través de la Corporació Masaveu, representada per Fernando Masaveu Herrero com el seu patró.

A més, el conseller Víctor Roza va comprar 10.000 accions a 0,92 euros i altres 10.000 accions a 0,88 euros. Un altre conseller, Felip Fernández, va comprar 11.111 accions a 0,90 euros. Finalment, el conseller Jordi Delclaux Bravo va comprar 28.400 accions a 0,88 euros.

OCEANWOOD VA ASSOLIR EL 12% DEL CAPITAL

Aquest dimarts, 'Bolsamanía' va publicar que el fons d'inversió Oceanwood Capital Management havia elevat la seva participació en Liberbank fins al 12,088% des de l'anterior 10,601%. Oceanwood va elevar la seva participació divendres passat, 9 de juny, tot i que el moviment no va ser comunicat al regulador fins aquest dilluns, quan la CNMV va prohibir realitzar apostes baixistes contra Liberbank pel termini d'un mes.

D'aquesta manera, el passat 9 de juny la companyia britànica va incrementar la seva participació fins al 12,088% en Liberbank després d'adquirir al voltant de 14.770.000 d'accions de l'entitat presidida per Manuel Menéndez. El fons controla de manera directa un paquet de gairebé 66 milions d'accions, que representen el 7,1% del capital. A més, controla un altre 4,983% del capital a través d'un instrument financer denominat SWAP.

Els títols de Liberbank es van depreciar un 38% en borsa durant les tres sessions borsàries posteriors a la resolució de Banc Popular, malgrat que després de la decisió de la CNMV de prohibir especular a la baixa en contra de l'entitat, les accions van rebotar un 41,2%. Aquest divendres, les accions pugen un 6%, fins a 0,88 euros.

El màxim accionista de Liberbank és la Fundació Bancària Caixa d'Estalvis d'Astúries que controla el 44,8% del capital. El segueixen l'esmentat fons Oceanwood Capital Management (12%), la Fundació Bancària Caixa d'Extremadura (9%), l'empresari mexicà Ernesto Tinajero (7,6%), la Fundació Bancària Caixa d'Estalvis de Santander i Cantàbria (6,3 %) i la també esmentada Corporació Masaveu (5,6%).

Noticias relacionadas

contador