ep archivo   lingotes de oro
POLYMETAL - Archivo

L'or ha caigut per sota dels 1.700 dòlars l'unça (1.681 dòlars, -1,1%) i sembla que les previsions dels analistes auguren més descensos. "A falta de notícies que desencadenen fluxos massius cap a actius refugi, el metall groc hauria de continuar el camí cap al sud", assenyala Ipek Ozkardeskaya, analista de Swissquote Bank.

Per Jeffrey Halley, expert d'Oanda, l'or s'enfronta a "imminents riscos a la baixa" si se n'observa l'aspecte tècnic. "Dir que la cotització de l'or és decebedora és un eufemisme", afirma.

L'or està just per sobre del suport dels 1.675 dòlars. La pèrdua d'aquest nivell portarà a descensos molt més profunds, segons Halley, que el poden dirigir fins als 1.450 o als 1.500 dòlars. Pel que fa a la resistència, en té la primera als 1.720 dòlars i després als 1.745 dòlars.

Els experts avisen, a més, que el metall preciós rebrà un altre cop si el Banc Central Europeu (BCE) apuja els tipus en 50 punts bàsics. També s'espera que la Reserva Federal (Fed) elevi els tipus 75 punts bàsics a finals de mes.

Uns tipus d'interès més alts augmenten el cost d'oportunitat de mantenir l'or, que no produeix interessos, mentre que el lingot, un refugi segur, també es considera una cobertura contra la inflació. En aquest sentit, les expectatives d'inflació retrocedeixen per l'acció precisament dels bancs centrals, cosa que limita l'atractiu de l'or.

Noticias relacionadas

contador