ep archivo   lingote de oro
DEGUSSA - Archivo

Les paraules del president de la Reserva Federal dels Estats Units (Fed), Jerome Powell, han animat les expectatives que la Fed retalli de tipus d'interès aquest any. I això ha fet que l'or ampliï la ratxa de guanys i el preu torni a assolir màxims històrics.

A la sessió d'aquest dijous, el lingot va tocar els 2.161 dòlars, de manera que, a més, es col·loca al camí per protagonitzar la seva ratxa guanyadora intradia més llarga almenys des del novembre del 2021.

"Probablement", la retallada de tipus d'interès "serà apropiada" a finals d'aquest any, sempre que "l'economia evolucioni en termes generals com s'espera", expressava Powell aquest dimecres. El comentari se sumava a les dades publicades als EUA, que indicaven condicions més febles al mercat laboral.

Aquests fets van provocar que la demanda d'or es veiés impulsada en caure tant els rendiments dels bons del Tresor nord-americà com la cotització del dòlar.

"L'actiu es va beneficiar de les expectatives d'una política monetària més suau a finals d'aquest any quan l'atenció es va centrar en els comentaris del president de la Reserva Federal, Jerome Powell", explica Bas Kooijmande de DHF Capital.

"Aquestes alces arriben en resposta a les expectatives d'una possible retallada de les taxes d'interès per part de la Reserva Federal dels Estats Units, impulsades per un pessimisme econòmic creixent", indica Sergio Ávila, analista d'IG.

Aquest important èxit ha estat impulsat per la demanda creixent del metall, considerat un actiu segur en temps d'incertesa econòmica i política. La confiança en l'or com a reserva de valor s'ha vist reforçada per l'especulació al voltant de possibles retallades de les taxes d'interès per part de la Reserva Federal dels Estats Units i l'actual volatilitat geopolítica.

En aquest sentit, cal destacar que la incertesa generada per les properes eleccions als Estats Units ha augmentat la demanda del metall groc a mesura que els inversors busquen protecció davant possibles canvis polítics i els seus impactes als mercats.

"La pujada del preu de l'or reflecteix la recerca de refugi segur per part dels inversors enmig de la volatilitat i la preocupació per la desacceleració econòmica global", afegeix Àvila.

Amb tot, l'expert adverteix que "és important tenir en compte que aquesta situació pot canviar ràpidament en resposta a nous desenvolupaments econòmics i polítics tant als Estats Units com a nivell internacional, però de moment, la tendència és alcista".

Noticias relacionadas

contador