ep archivo   lingote de oro
DEGUSSA - Archivo

L'or brilla amb força. El metall preciós, considerat un dels principals actiu refugi, ha pujat aquest dimarts un 0,82%, fins a assolir els 2.145 dòlars l'unça, marcant nous màxims històrics en superar els 2.135,40 dòlars del mes de desembre passat.

"Els preus han pujat per sobre dels 2.100 dòlars per unça, cosa que, en si mateix, és notable a l'entorn econòmic actual. Els riscos de recessió han anat disminuint durant els últims mesos i les expectatives relacionades amb una ràpida reversió de la política monetària s'han recalibrat", indiquen des de Julius Baer.

L'impuls alcista de l'or es produeix enmig de les creixents expectatives d'una retallada de tipus per part de la Reserva Federal dels Estats Units al juny, per la qual cosa la política de la Fed continuarà sent clau per a les perspectives dels preus del metall preciós als propers mesos.

"Un dòlar nord-americà més feble i menors rendiments dels bons del Tresor, juntament amb l'actual incertesa geopolítica, han estat fent pujar gradualment els preus de l'or des de mitjans de febrer", subratllen els experts d'ING.

"Creiem que la política de la Fed continuarà sent clau per a les perspectives dels preus de l'or als propers mesos i esperem que els preus de l'or segueixin sent volàtils a mesura que el mercat també reaccioni als factors macroeconòmics i als esdeveniments geopolítics", afegeixen.

"El ritme de progrés del metall podria ser menys espectacular, però els seus guanys constants poden reflectir el continu augment del deute públic a tot el món, però particularment als Estats Units", comenta Russ Mould, director d'inversions d'AJ Bell.

En aquest sentit, seran claus la reunió que celebrarà aquest dijous el Banc Central Europeu (BCE), per a la qual es descompta que mantingui els tipus d'interès al 4,5%, i les compareixences del president de la Fed, Jerome Powell, davant el Congrés i el Senat dels EUA per explicar les previsions en política monetària. En ambdós casos, el mercat buscarà 'pistes' per intentar esbrinar quan començaran les baixades de tipus.

Noticias relacionadas

contador