petroleo portada maquinas atardecer

Sense canvis. Així s'ha saldat la reunió ministerial de l'Organització dels Països Exportadors de Petroli i els seus aliats (OPEP+) aquest dimarts, mantenint l'augment de 400.000 barrils diaris per al mes de febrer.

Després de la notícia, la cotització del cru s'ha incrementat amb pujades superiors a l'1%. El barril de Brent se situa al voltant dels 80 dòlars i el West Texas Intermediate, als 77 dòlars.

L'OPEP+ es manté així en la línia d'anar incrementant la producció de petroli de mica en mica fins a assolir els nivells anteriors a la pandèmia. La primera vegada que va fer aquest increment va ser el juliol del 2021, i ho ha anat mantenint durant tots els mesos.

La reunió anterior, la de desembre, no es va donar per conclosa a causa de la proximitat amb l'aparició de la variant òmicron. La intenció dels països exportadors era tenir agilitat a l'hora de canviar la producció i l'oferta de cru si el nombre més gran de contagis es traduïa en una menor demanda.

Les previsions de l'OPEP publicades al desembre indicaven més aviat el contrari, que la nova variant del coronavirus tindria conseqüències lleus.

"S'espera que l'impacte de la nova variant d'òmicron sigui lleu i de curta durada, a mesura que el món es vagi equipant millor per gestionar la Covid-19 i els reptes connexos", deia en un escrit.

Tot i això, l'Agència Internacional d'Energia era una mica més pessimista. Segons els seus càlculs, l'augment de nous casos de coronavirus "alentirà temporalment" la demanda de cru, però no posarà fi a la recuperació que està en marxa.

"S'espera que la demanda mundial de petroli arribi a nous màxims històrics per sobre de la marca de 100 milions de barrils diaris el 2022, mentre que l'oferta dependrà en gran mesura de l'OPEP i els seus aliats", apunten des de RaboBank.

"Una nova caiguda dels preus del petroli es va veure limitada per la reducció de 200.000 barrils diaris de la producció de petroli de Líbia a causa del manteniment dels oleoductes, que probablement trigarà una setmana a completar-se", assenyala Naeem Aslam, d'AvaTrade.

Noticias relacionadas

contador