niquelcb1

London Metal Exchange (LME), el mercat londinenc de futurs de matèries primeres, ha decidit suspendre com a mínim durant un dia la negociació de contractes sobre níquel a causa de la pujada "sense precedents" dels preus provocada per la guerra entre Rússia i Ucraïna. El níquel continua sent una de les primeres matèries més volàtils i Rússia és un dels principals exportadors mundials d'aquest producte bàsic.

"Atesa la situació geopolítica que subjau als recents moviments de preus", l'LME no descarta que la suspensió es mantingui durant diversos dies.

Durant la jornada borsària asiàtica d'aquest dimarts, la cotització del níquel ha arribat a pujar fins a un 111% i s'ha arribat a negociar fins i tot per sobre dels 100.000 dòlars la tona. "El níquel continua sent una de les matèries primeres més volàtils, amb el preu d'aquest metall industrial cotitzant breument per sobre dels 100.000 dòlars per tona a la borsa de Singapur durant la sessió asiàtica d'avui i començant la sessió de negociació a Londres ( LME) lleugerament per sobre dels 80.000 dòlars”, assenyalen els analistes d'XTB.

Com expliquen, els preus del níquel pugen fins a marcar rècord al mig de creixents preocupacions sobre el subministrament. "Rússia és un dels principals exportadors mundials d'aquest producte bàsic i, amb la possibilitat que s'imposin sancions adreçades als països occidentals, el mercat podria experimentar un impacte significatiu en l'oferta a curt termini, fet que podria conduir a augments de preus encara més grans fins que la situació s'estabilitzi".

contador