divisas extranjeras euro dolar libra

La lliura es dispara aquest dimecres davant el creixent optimisme dels inversors després de les notícies que apunten que el Regne Unit i la Unió Europea (UE) s'estan acostant a un acord comercial sobre el Brexit. La divisa britànica avança al voltant d'un 1,6%, fins als 1,3571 dòlars, xifra que suposa el major guany intradia en més d'una setmana.

Si hi ha un acord comercial, "hi haurà més demanda de la lliura de la qual el mercat pot absorbir en un mercat tan reduït, per la qual cosa veurem pics però s'estabilitzarà", ha dit Bob Stoutjesdijk, gestor de fons de Rotterdam en Gestió d'actius institucionals de Robeco. Ell veu que la lliura pujarà fins a un 3% si hi ha acord abans d'acabar el dia amb un augment del 2%, i caurà fins a un 4% si les converses col·lapsen.

La lliura ja està cotitzant en territori turbulent a mesura que s'esgota el temps per a un tracte. La volatilitat durant la setmana passada està a prop de la més alta des del març, quan el coronavirus va sacsejar els mercats financers mundials.

Per la seva banda, els bons de govern del Regne Unit van caure i els rendiments a 10 anys van pujar 10 punts bàsics, fins al 0,29%, a mesura que augmentava la gana pel risc.

Noticias relacionadas

contador