test viejo coronavirus portada

El Regne Unit ha notificat aquest dimecres que han detectat una segona soca de la Covid-19 més contagiosa i que es transmetria amb més rapidesa que la que es va detectar al sud d'Anglaterra. En aquesta ocasió, l'origen de la mutació es troba a Sud-àfrica.

El secretari d'Estat per a la Salut i l'Assistència Social, Matt Hancock, ha estat l'encarregat de transmetre les males notícies i segons ha informat, aquesta nova mutació ha estat detectada almenys en dues persones que han viatjat al país africà.

Les dues persones i els seus contactes es troben en aquests moments aïllades i el país anglès ha restringit els viatges amb Sud-àfrica per enviar que la nova mutació segueixi expandint-se. A més, com a mesura de precaució, Hancock ha demanat a tots els ciutadans que hagin viatjat des d'aquest país al Regne Unit, o que hagin tingut contacte amb algú que ho hagi fet, que s'aïllin immediatament.

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) fa diversos dies que està analitzant la nova soca sorgida a Sud-àfrica i ja havia avisat que es tracta d'una variant molt més agressiva que la del Regne Unit. "Aquesta variant té una de les mateixes mutacions que la de Regne Unit però és diferent. Els sudafricans estan treballant amb l'OMS i estan conreant el virus per poder dur a terme més estudis com els que s'estan fent al Regne Unit", ha detallat aquesta setmana Maria Van Kerkhove, responsable de malalties emergents i zoonosis de l'OMS.

Tot i que les dues soques són més contagioses que el virus original, des de l'OMS fan una crida a la calma, ja que per ara no hi ha indicis que "sigui més mortal" o provoqui una malaltia "més greu", segons ha assegurat aquesta setmana el mateix director general de l'OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Des d'Europa, més enllà de les restriccions, també llancen missatges de calma. L'Agència Europea del Medicament (EMA) ha assegurat aquest dilluns que "no hi ha evidències" sobre que la vacuna de la Covid-19 desenvolupada per les farmacèutiques Pfizer/BioNTech no vagi a funcionar contra la nova soca de coronavirus que s'ha detectat al Regne Unit.

Noticias relacionadas

contador