petroleo portada maquinas atardecer

El petroli marca màxims no vistos des de l'octubre del 2014 enmig de la incertesa provocada per les interrupcions del subministrament a l'Iraq i Turquia, a causa de l'explosió de l'oleoducte que connecta els dos països, mentre que les tensions geopolítiques a Unió dels Emirats Àrabs i Rússia augmenten.

  • 89,50$
  • 0,55%

El barril de Brent ha tocat els 89,05 dòlars el barril, el preu més alt des del 13 d'octubre del 2014. Actualment puja més d'un 1% i és a l'entorn dels 88 dòlars. En el cas del West Texas Intermediate, ha arribat als 87,08 dòlars, la cotització més alta des del 9 d'octubre del 2014. Ara té alces de més d'un 1% fins a l'entorn dels 87 dòlars.

Després de l'atac perpetrat a les instal·lacions d'ADNOC a Abu Dhabi, la Unió dels Emirats Àrabs va convocar aquest dimarts una reunió del Consell de Seguretat de l'ONU per condemnar-lo. Alhora, la tensió entre Rússia i Ucraïna segueix augmentant mentre les tropes de Vladimir Putin se segueixen posicionant a la frontera dels dos països.

A això cal sumar-hi l'explosió de l'oleducte Kirkuk-Ceyhan, que uneix el nord de l'Iraq i Turquia, que ha provocat la interrupció del subministrament entre els dos països.

Aquestes notícies comprometen el subministrament de cru per al món i impulsen el preu de la cotització de l''or negre'. De fet, tal com apunta Norbert Rücker, director d'Economia i Estudis de Pròxima Generació a Julius Baer, ​​hi ha un cert "nerviosisme" al mercat. "Encara que aquesta situació podria provocar noves pujades de preus a curt termini, creiem que el context fonamental canviarà a llarg termini. El mercat del petroli sembla trobar-se en una fase de transició en què el creixement de la producció supera el de la demanda, ja que la recuperació posterior a la pandèmia ha seguit en gran mesura el curs”, afirma.

Creu que a mesura que el mercat s'anima, els temors sobre l'oferta augmenten, provocats per aquestes notícies geopolítiques que estan arribant als darrers dies. "Aquesta dinàmica escumosa es podria prolongar durant les properes setmanes i els preus del petroli segueixen corrent el risc de patir nous repunts, amb la possibilitat d'acostar-se als 100 dòlars per barril perquè sí", argumenta.

En aquesta línia també opina Russ Mould, director d'inversions d'AJ Bell, que creu que el Brent podria tornar als 100 dòlars per barril a les properes setmanes.

"Veiem preus del petroli "alts per més temps", fins i tot a un preu políticament sensible de 85 dòlars el barril. La demanda s'està recuperant, l'oferta és escassa, la inflació alta i el dòlar està a màxims", comenta Ben Laider, d'eToro.

Noticias relacionadas

contador