ep petroleo portada

Les borses cauen pels dubtes al voltant d'aquesta reunió de finals de setmana entre els EUA i la Xina i cau també el petroli. El barril Brent baixa un 1,2% a aquestes hores i el West Texas, un 1,4%. Les perspectives de progrés de les negociacions minven després de conèixer que Pequín té la intenció de retallar un dia la seva estada a Washington.

"És impossible predir el resultat de les converses comercials entre els EUA i la Xina que arrenquen a Washington aquest dijous. Tot sembla possible, des d'un acord comercial fins a una altra treva o fins i tot una ruptura total de les converses. En conseqüència, l'espectre de reaccions potencials dels preus és gran", ha declarat a Reuters Carsten Fritsch, analista de Commerzbank.

Enfront de la pressió per als preus del petroli que suposa la guerra comercial, les protestes a l'Iraq i l'Equador, membres de l'OPEP i que amenacen a la producció, han donat suport al cru. El nombre de morts a l'Iraq, el segon major productor de l'OPEP, ha augmentat després de setmanes de disturbis.

El Ministeri d'Energia d'Equador, un dels productors més petits de l'OPEP que abandona el grup el proper any, va dir que les protestes contra l'austeritat podrien reduir la seva producció de petroli en 59.450 barrils per dia.

Els analistes adverteixen també que els possibles atacs de Turquia contra les forces kurdes al nord-est de Síria podrien tenir lloc a prop de la frontera iraquiana, cosa que conduiria a "una crisi de refugiats que exerciria pressió sobre l'economia del Kurdistan i la seva producció de petroli".

Noticias relacionadas

contador