crude oil
86,09$
  • -0,16$
  • -0,19%

Barclays publica aquest dijous un informe sobre el petroli al qual assenyala que espera pujades des dels actuals nivells de preus després del "viatge d'anada i tornada" que ha viscut el cru, en escalar amb força pels atacs de drons a refineries d'Aràbia Saudita i després tornar a caure amb ímpetu.

En opinió d'aquests analistes, els fonamentals no han canviat malgrat el que ha passat a l'Aràbia Saudita. Per això, mantenen la seva previsió prèvia d'un cru Brent a la zona dels 65 dòlars el barril durant el quart trimestre de l'any.

"Mantenim les nostres perspectives per als preus del petroli i seguim sent optimistes davant del consens", assenyalen aquests experts.

El petroli va caure un 2% durant la passada jornada. El barril Brent cotitza ara als 57,47 dòlars i el West Texas, als 52,55 dòlars. Els descensos de la passada sessió es van veure motivats pel temor d'un alentiment econòmic, cosa que va portar els principals índexs borsaris a caure també amb ganes. A més, els inventaris de cru de l'AIE van ser pitjors del que s'esperava. El consens del mercat preveia que les existències baixarien fins als 1.567 milions de barrils, però van pujar fins als 3.100 milions.

"Pel que sembla, les exportacions de cru dels Estats Units no estan rebent un impuls després dels atacs al camp petrolier saudita", apunta l'analista d'Oanda Corporació, Edward Moya. En la seva opinió, les últimes dades macroeconòmiques als Estats Units "estan generant preocupacions sobre una recessió i podríem veure que les perspectives de demanda de cru continuïn caient".

Noticias relacionadas

contador