ep petroleo 20170609184303
PIXABAY

El subministrament mundial de petroli va marcar un nou rècord al mes d'agost i va arribar a la xifra dels 100 milions de barrils diaris (mbd), segons ha informat dijous l'Agència Internacional de l'Energia (AIE) a través d'un informe. Aquesta fita es va aconseguir tot i la caiguda en la producció petroliera de dos dels principals productors de l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP): Veneçuela i l'Iran.

Teheran ja està patint les conseqüències de les sancions sobre les seves vendes petrolieres que els Estats Units imposarà des del 4 de novembre, després que el president Donald Trump optés per abandonar l'acord nuclear el maig, i està tenint grans dificultats per trobar compradors al mercat internacional. La producció iraniana va patir grans caigudes fins a la xifra dels 3,63 mbd, la més baixa des de juliol de 2016.

Veneçuela, per la seva banda, està travessant una greu crisi econòmica que ha provocat l'ensorrament de la seva producció petroliera, per a la qual no s'espera cap millora durant els propers mesos.

Aquestes caigudes en la producció van ser compensades per augments en altres països de l'OPEP com Nigèria i Aràbia Saudita i, en menor mesura, també a Líbia i l'Iraq. Els 15 països que conformen l'OPEP van acordar començar a augmentar el subministrament el juliol d'aquest any per estabilitzar els mercats i compensar les pèrdues de l'Iran i Veneçuela.

Fora dels països que conformen l'OPEP, els Estats Units va liderar l'augment de la producció, que va créixer en 2 mbd el 2018 caracteritzat per un "augment implacable liderat per un rècord en la producció nord-americana".

La demanda de petroli es va mostrar menys alcista per 2018 i 2019 i l'AIE la va mantenir en 1,4 mbd i 1,5 mbd, respectivament.

A les 10:48h de dijous, el preu del barril de West Texas se situava als 69.42 dòlars i el de Brent, als 79,06 dòlars.

Noticias relacionadas

contador