ep avionvuelo 20181129110401
CEDIDA

Els Estats Units i el Regne Unit han tancat un acord d'aviació que s'aplicarà als vols entre els dos països a partir de l'entrada en vigor del Brexit, segons el ministre de Transports britànic, Chris Grayling. Aquest pacte funcionarà com un substitut de l'acord de "cels oberts" aconseguit entre el país nord-americà i la Unió Europea.

El text implica que les aerolínies continuaran volant del Regne Unit als Estats Units després del Brexit en condicions similars a les actuals. A l'actualitat, els vols entre els dos països es regeixen d'acord amb el tractat de 'cels oberts' entre els Estats Units i la Unió Europea.

El pacte ara assolit amb els Estats Units és un dels nou acords bilaterals al qual el Regne Unit ha arribat per substituir el pacte comunitari que l'empara per pertànyer a la Unió Europea. Els altres acords els ha arribat amb Albània, Geòrgia, Islàndia, Israel, Kosovo, Montenegro, Marroc i Suïssa.

El Ministeri de Transports ha assenyalat que les negociacions amb Canadà per tancar un pacte estan "en una fase avançada", segons informa la BBC. El ministre Grayland ha assenyalat que els vols transatlàntics han ajudat al Regne Unit i als Estats Units a estar "més a prop", "reforçar" els seus vincles i impulsar les seves economies.

"Aquest nou acord i els tancats amb vuit països d'arreu del món són la prova que el Regne Unit continuarà sent un actor important a l'escena mundial quan abandonem la Unió Europea", ha afirmat Grayling, que és un dels polítics que va fer campanya a favor de Brexit en el referèndum.

LES NOVES RUTES REQUERIRAN L'APROVACIÓ DELS EUA

En virtut d'aquest acord, les aerolínies de països de la Unió Europea que operen actualment vols entre els Estats Units i el Regne Unit podran continuar realitzant aquestes rutes mentre segueixin estant controlades i segueixin sent propietat de ciutadans de la UE o del Regne Unit.

No obstant això, les aerolínies que vulguin crear una nova ruta entre els Estats Units i el Regne Unit en el futur i que no siguin propietat de ciutadans britànics necessitaran un permís del Govern dels Estats Units.

Actualment, els vols entre els dos països es regeixen pel tractat de 'cels oberts' entre els EUA i la UE

IAG, la matriu de British Airways, segons recorda la BBC, està registrada a Espanya i té accionistes a tot el món. IAG ha dit que l'acord amb els Estats Units és "un avanç important i significatiu" que la companyia celebra per entendre que facilitarà una "forta competència" i afavorirà als consumidors.

L'acord del Brexit aconseguit per la primera ministra, Theresa May, estableix que el Regne Unit i la Unió Europea accepten negociar "un acord integral de transport aeri" per als vols entre la UE i el Regne Unit.

El setembre, el govern britànic va avisar que un escenari de Brexit sense acord amb la Unió Europea podria provocar la suspensió de les connexions aèries entre el Regne Unit i els països de la Unió Europea.

Noticias relacionadas

contador