petroleo portada maquinas atardecer

El preu del petroli cotitza amb importants caigudes entre un 2% i un 3% (West Texas: -2,47%, 66,73 $; Brent: -2,27%, 68,99 $) després de l'alentiment de l'activitat econòmica a la Xina, un dels principals importadors del cru a nivell mundial, pels rebrots de la Covid-19.

  • 82,75$
  • 0,45%

Les vendes al detall i la producció industrial de la segona economia de la Xina s'han situat per sota de les expectatives, cosa que reflecteix una desacceleració generalitzada del ritme de l'expansió de l'activitat al juliol.

Alguns experts ja apunten a la seva relació amb l'expansió del coronavirus, amb alguns rebrots en certes regions del país, i l'impacte de les recents inundacions.

Així mateix, l'elaboració de cru a la Xina també ha caigut al nivell més baix en termes diaris des de maig de 2020, en plena frenada mundial per les dures restriccions viscudes per lluitar contra l'expansió de la pandèmia. Les refineries independents han retallat la producció per l'enduriment de les quotes, els elevats inventaris i la caiguda dels beneficis.

Aquest processament del petroli ha caigut per sota dels 14 milions de barrils al dia, segons càlculs de Bloomberg. Això es deu a les restriccions xineses per evitar la contaminació i tancar les llacunes fiscals al sector privat.

La setmana passada, el govern del país va permetre a aquestes refineries, conegudes com "teteres", la quota més baixa d'importació des que aquestes poden comprar directament el petroli.

"Les expectatives ja eren baixes abans de les xifres, i combinades amb l'advertència de l'AIE que la demanda de cru s'estava alentint, els preus han caigut bruscament, i els preus del Brent han tornat a cedir els 70 dòlars el barril, i s'encaminen a la seva tercera caiguda diària consecutiva", indiquen des de CMC Markets.

Els dubtes sobre la velocitat de la recuperació també han augmentat després que el sentiment dels consumidors nord-americans caigués a principis d'agost fins al seu nivell més baix durant els últims 10 anys, segons l'enquesta que realitza la Universitat de Michigan.

Noticias relacionadas

contador