• Harvey és l'huracà més poderós que ha colpejat Texas en més de 50 anys

El mercat de futurs del petroli s'ha desbordat aquest dilluns després de la tempesta tropical Harvey, que ha paralitzat la ciutat de Houston a Texas. Nombroses refineries han hagut de tancar pel temporal, de manera que la producció de cru s'ha vist afectada.

Els preus de la gasolina nord-americà han arribat a màxims de dos anys, a causa que les inundacions massives causades per la tempesta han obligat a les refineries de la zona a tancar. No obstant això, els futurs del cru nord-americà han caigut a mesura que les parades de les refineries poden reduir la demanda de petroli, segons recull la CNBC.

El West Texas, de referència als Estats Units, cau un 2,3% fins als 46,7 dòlars. El barril de Brent, de referència a Europa, es redueix més d'un 1% fins als 51,86 dòlars.

Almenys cinc persones han mort durant les inundacions a Houston, que ha deixat al seu pas l'huracà Harvey. L'alcalde de la ciutat, Sylvester Turner, ha confirmat que la tempesta tropical ha inundat pràcticament tota la ciutat i que els serveis d'emergència han rebut durant les últimes hores més de 2.000 trucades d'ajuda.

"Hi ha inundacions pertot arreu", ha declarat Turner poc després que les autoritats de l'estat confirmessin almenys cinc morts pel pas de Harvey, que va tocar terra a última hora de divendres i que ha devastat el sud de l'estat. Cinquanta comtats es troben sota la declaració de desastre emesa ahir pel governador Greg Abbott.

L'alcalde ha confirmat que dos complexos d'apartaments han hagut de ser evacuats i que té intenció d'afegir altres 40 vaixells de rescat per col·laborar en els esforços de salvament.

L'estat nord-americà de Texas, colpejat per la tempesta Harvey, encara espera fortes pluges i s'ha posat en marxa un dispositiu addicional de 3.000 guàrdies nacionals, segons ha informat el governador de l'estat, Greg Abbott. "Estem tractant amb un triangle de pluges en curs, incloent-hi ciutats com Houston, Victòria i Corpus Christi. Seguirem rebent pluges increïblement forts", ha assenyalat Abbott en una roda de premsa.

Noticias relacionadas

contador