petroleocbdolar

El preu del petroli està pujant a prop d'un 2% a aquestes hores de dimecres (barril Brent: 75,48 dòlars; barril WTI: 71,70 dòlars), ampliant els guanys de la nit, després que les dades de la indústria mostressin que les existències de cru als EUA van caure més del que s'esperava la setmana passada després dels últims huracans, posant en evidència l'escassa oferta mentre la demanda millora.

Les existències de cru als Estats Units van baixar en 6,1 milions de barrils durant la setmana que va acabar el 17 de setembre. Aquesta caiguda va ser molt més gran que la retallada de 2,4 milions de barrils en els inventaris de cru que esperava el consens d'analistes consultat per Reuters.

"El cru està recolzat per l'informe setmanal de l'API, que va registrar un descens més gran del que s'esperava en les existències de cru dels Estats Units", explica Ravindra Rao, expert de Kotak Securities, segons recull Reuters.

El mercat estarà atent a les dades de l'Administració d'Informació Energètica (EIA, per les sigles en anglès) dels EUA d'aquest dimecres per confirmar les grans caigudes de les existències del cru i combustible.

"Les xifres de l'EIA d'avui mostren una reducció de 3,3 milions de barrils, xifra que suposaria el setè descens setmanal consecutiu dels inventaris, amb la pertorbació de la temporada d'huracans encara en marxa. L'impuls s'ha refredat una mica als gràfics diaris, però els fonaments del mercat segueixen sent molt bons", apunta Neil Wilson, director d'anàlisi de Markets.com.

A curt termini, els experts expliquen que el cru seguirà pendent igualment de la pressió sobre els preus energètics, de la tensió provinent de la Xina, de la mà d'Evergrande, i de la reunió de la Fed, les conclusions de la qual es coneixeran aquesta tarda.

Goldman Sachs va assenyalar que, juntament amb l'augment dels preus de gas a nivell mundial, un hivern més fred a Europa i Àsia podria impulsar la demanda de cru i augmentar en 5 dòlars el preu del petroli.

Noticias relacionadas

contador