ep archivo   refineria de petroleo
PETROPERU - Archivo

La crisi energètica torna a reflectir-se aquest dilluns en una nova pujada del petroli, amb el Brent per sobre dels 110 dòlars i el West Texas per sobre dels 108. Els dos avancen un 3,5%.

El cru puja després que els rebels houthis hagin atacat diverses instal·lacions de petroli i gas de la petroliera saudita Aramco a tot Aràbia Saudita durant el cap de setmana. La producció es va interrompre temporalment, i l'atac va ser un altre recordatori de la incertesa que afecta els mercats petroliers mundials en aquest moment.

"L'atac dels houthis a una terminal energètic saudita, les advertències d'un dèficit estructural de producció per part de l'OPEP i un possible embargament petrolier de la Unió Europea a Rússia han fet que els preus del petroli es disparin a Àsia", afirma l'analista principal d'OANDA, Jeffrey Halley, en una nota.

"Fins i tot si la guerra d'Ucraïna s'acaba demà, el món s'enfrontarà a un dèficit energètic estructural a causa de les sancions russes", afegeix.

A primera hora d'aquest dilluns, la viceprimera ministra ucraïnesa, Irina Versxuk, ha dit que no hi ha cap possibilitat que les forces del país es rendeixin a l'assetjada ciutat portuària oriental de Mariupol.

Davant els escassos indicis que el conflicte hagi de remetre's, l'atenció torna a centrar-se en si el mercat serà capaç de substituir els barrils russos afectats per les sancions dels Estats Units.

Noticias relacionadas

contador