petroleorian

El petroli puja amb ganes després que l'Iran hagi abatut un dron nord-americà en una nova escalada de les tensions entre els dos països, segons informa France Press citant fonts del Pentàgon. El barril de West Texas, referència als EUA, avança un 2,8% i supera els 55 dòlars. Per la seva banda, el de Brent, referència a Europa, puja un 2,5% i bat els 63 dòlars per barril.

Per la seva banda, un oficial dels EUA assegura que un míssil del país de l'Orient Mitjà va fer caure l'aparell quan sobrevolava l'espai aeri internacional.

Aquest incident té lloc després de l'atac a dues petroliers al golf d'Oman, un dels més freqüentats per proveir al circuit global de cru.

Per aquell temps, Washington va culpar l'Iran del que ha passat i la seva acusació va estar recolzada per Regne Unit, concretament, pel seu ministre d'Exteriors, Jeremy Hunt.

"El tema geopolític és una cosa impredictible sempre", apunten des del National Australia Bank. "És una cosa que reuneix factors molt complexos, d'una banda, la demanda de cru als EUA apunta a pujar aquest estiu i, de l'altra, l'OPEP segurament renova les seves retallades de producció durant la seva pròxima reunió", conclouen.

Els ulls estan posats en aquesta reunió de l'OPEP que tindrà lloc el proper 1 de juliol. El dia següent, el 2 de juliol, l'organització es veurà amb els seus aliats per decidir la seva nova postura. A principis d'any, van decidir retallar 1,2 milions de barrils diaris la seva producció per sostenir els preus.

Noticias relacionadas

contador