ep petroleo
EUROPA PRESS - Archivo

El petroli segueix corregint. Els preus del cru es deixen mig punt de mitjana després d'experimentar un ral·li que els va portar a disparar al voltant d'un 20%. La situació, a poc a poc, torna a la normalitat. I Rohani, primer ministre de l'Iran, aprofita l'ocasió per fer una crida: "aprenguem la lliçó" i acabem amb la guerra.

Però Trump ho rebutja. Les últimes informacions asseguren que Donald Trump, president dels EUA, descarta reunir-se amb el seu homòleg iranià. O, millor dit, diu que "mai he descartat res però prefereixo no reunir-me amb ell".

La tensió entre els dos països segueix escalant-se. L'atac a les instal·lacions saudites del passat cap de setmana va ser la gota que va fer vessar el got. Aquest va ser recolzat pels rebels hutíes del Iemen que, al seu torn, compten amb el suport de Teheran. Trump està sent sorprenentment mesurat fins al moment.

El president dels EUA encara no ha acusat formalment l'Iran de l'atac, encara que Mike Pompeo, un dels seus alts funcionaris, sí que ho va fer. El màxim ha estat concedir que "sembla" que va ser el país de l'Orient Mitjà el que va estar després del cop. Un dubte que contrasta amb l'habitual contundència de les seves afirmacions.

Des d'Aràbia Saudita asseguren que van a reprendre la producció abans del previst. Així ho van anunciar els seus funcionaris a l'agència Reuters aquest dimarts. La previsió de restaurar el 100% de la producció en dues o tres setmanes és un període de temps molt més curt de l'inicialment calculat (durant la jornada de dilluns es parlava de diversos mesos).

Noticias relacionadas

contador