brent

El petroli segueix abonat al verd. Els preus de l'anomenat or negre estenen el seu rebot per tercera sessió consecutiva. I ho fan precisament després de conèixer que els fons d'inversió lliure (hedge funds) han elevat la seva aposta alcista respecte al cru.

El barril de West Texas, referència als EUA, suma un 1,2% fins als 55,60 dòlars. El de Brent, referència a Europa, repunta un 0,8% fins als 60 dòlars per barril.

Els inventaris de cru nord-americà són la causa d'aquesta nova pujada de preus. I és que la passada setmana l'API ha confirmat que van caure dràsticament en 11,1 milions de barrils respecte als 2 milions de barrils menys esperats pels analistes.

"Els inventaris dels EUA són una clara mostra que foscos núvols creuen el seu particular cel i es tracta dels temors d'una nova recessió al país", apunten els experts de Valour Markets. A això se suma la guerra comercial amb la constant estira i arronsa entre les dues majors economies del món.

Des dels seus màxims marcats l'abril els preus del petroli acumulen una caiguda del 20% en part atenuat pel seu rebot del 10% des dels seus mínims des de principis d'agost. I tot malgrat el nou maldecap posat per la Xina sobre la taula: els seus aranzels del 5% al ​​West Texas.

En venjança, Trump va ordenar a les companyies nord-americanes buscar noves formes de tancar les seves operacions al gegant asiàtic i traslladar-les a territori nord-americà.

Noticias relacionadas

contador