logo-opep-organisation-des-pays-exportateurs-de-petrole

El petroli es deixa una mica més d'un 1% aquest dimarts i amplia les pèrdues iniciades la setmana passada, pel temor dels inversors que els grans productors (OPEP+) decideixin durant la reunió d'aquest dijous augmentar l'oferta mundial de cru, i davant la por d'una disminució de la demanda xinesa.

El Brent cedeix fins als 63 dòlars (-1,08%) i el West Texas retalla fins als 60,03 dòlars (-1,01%). Als inversors els preocupa que l'Organització de Països Exportadors de Petroli i els seus aliats (el grup conegut com OPEP+) incrementin la producció, cosa que els està portant a ajustar les seves posicions, assenyala Hiroyuki Kikukawa, expert de Nissan Securities, segons recull Reuters.

L'OPEP+ es reuneix dijous i podria debatre la possibilitat de reintroduir al mercat fins als 1,5 milions de barrils diaris de cru.

La producció de petroli de l'OPEP va caure el febrer, ja que una retallada voluntari de l'Aràbia Saudita es va sumar a les reduccions acordades en l'anterior pacte de l'OPEP+.

El sentiment de mercat també s'està veient afectat per les febles dades manufactureres de la Xina, segons Kikukawa. El creixement de l'activitat de les fàbriques xineses va caure al seu nivell més baix en nou mesos al febrer, cosa que podria reduir la demanda xinesa de cru i pressionar els preus del petroli.

Noticias relacionadas

contador