petroleocbcae

El petroli està caient amb força a hores d'ara de dilluns. El barril Brent es deixa un 2,2%, fins als 104,77 dòlars, i el West Texas perd un 2,6%, fins als 101,92 dòlars.

Les caigudes del cru es produeixen després de publicar-se més febles dades macro a la Xina aquest cap de setmana, fet que fa témer un alentiment econòmic que es tradueixi, al seu torn, en una menor demanda de cru.

El PMI manufacturer xinès va baixar el mes passat de 49,5 a 47,4 i el de serveis, de 48,4 a 41,9, i aquest és el més baix des del febrer del 2020. L'oficina d'estadística ha dit que la caiguda reflecteix tant el descens de l'oferta com la demanda. Tant les comandes nacionals com les d'exportació van cedir bruscament. Les mesures adoptades pel gegant asiàtic per mantenir el Covid contingut -Covid-zero- segueixen penalitzant la seva economia.

"Amb l'augment dels tancaments totals i parcials des del març, els indicadors econòmics de la Xina s'han enfonsat encara més en els números vermells. Ara esperem que el PIB de la Xina s'alenteixi encara més al segon trimestre", assenyala el cap d'economia d'APAC de Wood Mackenzie, Yanting Zhou, en una nota recollida per CNBC.

"La volatilitat del mercat del petroli continuarà, amb la possibilitat que es produeixin bloquejos més generalitzats i prolongats fins al maig i més enllà, cosa que esbiaixa els riscos a curt termini per a la demanda de petroli de la Xina -i els preus- a la baixa", afegeix.

Pel que fa a l'oferta, és probable que l'OPEP+ mantingui el seu acord actual i pacti un altre petit augment de la producció per al juny quan es reuneixi el 5 de maig, segons van dir dijous a Reuters sis fonts del grup de productors.

Així mateix, l'oferta també es veurà afectada per les darreres notícies relacionades amb la guerra. Alemanya ha reconegut estar preparada per embargar el petroli rus. Els ministres d'Energia de la Unió Europea es reuneixen aquest dilluns a Brussel·les de manera extraordinària per negociar un nou paquet de sancions a Rússia, que pot incloure embargar per fases les importacions de petroli rus.

Noticias relacionadas

contador