ep bandera de china
LIAU CHUNG-REN / ZUMA PRESS / CONTACTOPHOTO

Els índexs de la regió Àsia-Pacífic han tingut un comportament mixt aquest dilluns després que les dades macro que es van conèixer durant el cap de setmana mostressin que els problemes persisteixen a la Xina.

El PMI manufacturer xinès va baixar al mes passat de 49,5 a 47,4 i el de serveis, de 48,4 a 41,9, i aquest és el més baix des del febrer del 2020. L'oficina d'estadística ha dit que la caiguda reflecteix tant el descens de l'oferta com la demanda. Tant les comandes nacionals com les d'exportació van caure bruscament. Els tancaments provocats per la Covid segueixen impactant a l'activitat del gegant asiàtic.

Al Japó, el PMI manufacturer publicat aquesta matinada ha pujat fins a 53,5 des de 53,4, per sobre del que s'esperava.

"Òmicron i la política governamental de 'zero Covid' van ser els principals culpables del descens de l'activitat a la Xina a l'abril, aturant la producció industrial i interrompent les cadenes de subministrament", afirma Rodrigo Catril, expert del National Australia Bank.

"Una forta desacceleració de l'economia xinesa al segon trimestre continua sent una cosa realista i, si la història serveix de guia, el cop global al creixement arribaria poc després", adverteix Catril.

El Nikkei s'ha acabat pla avui, amb les accions de Fast Retailing i SoftBank Group guanyant més d'un 1% cadascuna. L'índex Topix també ha tancat la sessió pràcticament sense canvis.

D'altra banda, el Kospi de Corea del Sud ha cotitzat un 0,35% a la baixa. Les accions australianes també han baixat, amb l'S&P/ASX 200 caient un 1,33%.

El Hang Seng i el Shanghai han tancat per festiu.

Noticias relacionadas

contador