petroleo portada barriles

El petroli amplia els guanys i tant el Brent com el West Texas aconsegueixen cotitzar per sobre dels 92 dòlars el barril. Els dos s'encaminen a la setena setmana consecutiva de guanys. A més, en el cas del cru nord-americà, no superava el nivell dels 90 dòlars des de l'octubre del 2014.

Les tensions geopolítiques a Europa de l'Est i l'Orient Mitjà també han alimentat els forts guanys del petroli que han fet pujar els futurs del Brent un 17% i del West Texas un 20% des de començament d'any. A això s'hi ha sumat el temporal de neu als EUA, que amenaça d'interrompre encara més el subministrament de petroli.

A més, el febrer ha començat amb la decisió de l'OPEP+ de no augmentar la producció de cru més enllà dels 400.000 barrils diaris programats. L'organisme ha apostat per continuar vigilant el mercat i es tornarà a reunir al mes de febrer. Els preus del petroli han registrat lleus pujades després de fer-se pública la decisió.

Alguns analistes esperen que el mercat del petroli registri un superàvit tan aviat com el proper trimestre, cosa que ajudarà a frenar el recent augment dels preus.

"Esperem que la tendència seqüencial de les extraccions d'accions globals trimestrals canviï a la creació d'inventaris tan aviat com al segon trimestre del 2022 i es mantingui durant els propers 15 a 18 mesos". "La nostra opinió és que un mercat de petroli cru ajustat canviï a un superàvit absolut i en termes de dies de cobertura de la demanda", afirmen els analistes de Citi Research, segons les opinions recollides per CNBC.

Noticias relacionadas

contador