petroleo-560x353

L'Agència Internacional d'Energia (AIE) ha anunciat aquest dimecres que espera que la crisi del coronavirus escombri gairebé una dècada de creixement de la demanda de petroli al 2020 a causa de les mesures preses a tot el món per frenar l'activitat i fer front a la pandèmia.

L'activitat al sector del transport ha disminuït dràsticament a gairebé tot arreu, ha destacat l'AIE, assenyalant que s'han aplicat mesures de confinament a 187 països i territoris en resposta al brot de Covid-19.

"Fins i tot assumint que les restriccions de viatge es suavitzin a la segona meitat de l'any, esperem que la demanda mundial de petroli al 2020 caigui uns 9,3 milions de barrils al dia comparat amb el 2019, escombrant gairebé una dècada de creixement", explica.

Al seu informe mensual, l'organisme amb seu a París va avançar que la demanda a l'abril s'estima en 29 milions de barrils per dia menys que fa un any, una reducció fins a un nivell que no s'havia vist al 1995.

Per al segon trimestre de l'any, preveu que la demanda de petroli sigui de 23,1 milions de barrils per dia inferior als nivells de fa un any.

Si bé es preveu una recuperació durant la segona meitat de l'any, l'AIE preveu que serà gradual i que, al desembre, la demanda continuarà baixant uns 2,7 milions de barrils per dia en relació amb l'any anterior.

El petroli baixa més després de les últimes notícies. El West Texas torna a perdre els 20 dòlars (-2,6%, 19,58 dòlars) i el Brent perd un 3,65%, fins als 28,52 dòlars. Recordem que el petroli es va enfonsar un 10% la sessió anterior.

Noticias relacionadas

contador