ep plataforma petrolifera extraccion de petroleo
REPSOL - Archivo

Els preus del petroli cauen per segona sessió consecutiva aquest dijous (barril Brent: -2%, 34,10 dòlars; barril WT: -3%, 31,82 dòlars) després que les dades de la indústria nord-americana mostressin una acumulació abrupta i sorprenent de reserves, i frena les esperances d'una recuperació suau de la demanda a mesura que el món comença a sortir dels tancaments pel coronavirus.

La incertesa sobre el compromís de Rússia amb les profundes retallades de la producció de petroli pactats també està pressionant el petroli.

"L'última sorpresa relacionada amb les dades d'inventaris i el temor que Rússia incrementi la producció pesen sobre els preus del petroli", assenyala Stephen Innes, estrateg en cap dels mercats d'AxiCorp.

Les dades del grup industrial nord-americà API van mostrar que les existències de petroli van augmentar en 8,7 milions de barrils durant la setmana fins al 22 de maig, en comparació amb les expectatives dels analistes d'1,9 milions de barrils.

Les existències de gasolina van augmentar 1,1 milions de barrils, més de 10 vegades el que els analistes esperaven, i les existències de gasoil i oli de calefacció van augmentar en 6,9 milions de barrils, gairebé quatre vegades més del que es preveu.

"Això només indica que la recuperació de la demanda està progressant, però no és prou forta", va dir el cap de recerca de matèries primeres del Banc Nacional d'Austràlia, Lachlan Shaw.

El mercat intentarà comprovar si les dades de l'EIA, que es coneixeran aquest dijous, coincideixen amb els de la API.

contador