invertir-en-oro

Els preus de l'or han assolit aquest dimarts el seu nivell més alt des de fa més de set anys a causa de la por a una recessió econòmica per la crisi del coronavirus, i enmig de mesures massives de liquiditat per part dels bancs centrals mundials.

"Les preocupacions sobre les perspectives econòmiques són particularment favorables per a l'or. La liquiditat (de la Reserva Federal) combinada amb el rerefons de tipus d'interès més baixos, fan que l'or sigui una proposta molt més atractiva", assenyala Michael McCarthy, estratega en cap de CMC Markets. McCarthy adverteix, no obstant això, que davant l'absència de noves notícies, podrien veure's "modestes reculades (de l'or) a mesura que els inversors replantegen les seves posicions".

Molts països i bancs centrals han adoptat mesures fiscals i monetàries per intentar apuntalar les seves economies enmig del brot de coronavirus. La setmana passada, la Reserva Federal (Fed) va anunciar un paquet d'estímul de 2,3 bilions de dòlars, mentre que els ministres de finances de la Unió Europea van acordar el dijous de matinada un pla de suport econòmic de 540.000 milions d'euros.

Els estímuls de la Reserva Federal destinats a injectar liquiditat a l'economia dels Estats Units, afectada pel virus, tendeixen a pesar sobre el dòlar, la qual cosa fa que la compra d'or sigui relativament més barata, mentre que els tipus d'interès més baixos redueixen el cost d'oportunitat de mantenir lingots d'or no rendibles.

Des d'un punt de vista tècnic, l'or ha fulminat resistències i té el camí pràcticament lliure fins als 1.920 dòlars.

Reflectint la fam de lingots, l'exposició del SPDR Gold Trust, el major fons borsari del món recolzat per l'or (ETF), va pujar un 1,6%, a 1.009,70 tones el dilluns, la més alta des de juny de 2013.

Noticias relacionadas

contador