• És el màxim accionista individual d'Aena, en què controla l’11,3% del capital
  • TCI va recolzar que Aena llancés una contraopa sobre Abertis, que finalment no es va aprovar
ep salvador alemany abertis
EUROPA PRESS

El fons TCI, que fa unes setmanes va declarar l'1% d'Abertis en plena OPA d'Atlantia, ha elevat la seva presència en el capital del grup de concessions fins a l'1,4%, segons ha notificat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors ( CNMV).

  • 18,36€
  • 0,00%

L'augment de participació de TCI (The Children's Investments Master Fund), gestionat per l'inversor britànic Christopher Hohn, es produeix mentre un altre fons, Capital Group, ha reduït la seva presència en Abertis des del 10% fins al 2,84%, segons la última comunicació remesa al regulador de la borsa espanyola.

TCI ja és el màxim accionista individual d'Aena (controla l’11,3% del capital del gestor dels aeroports espanyols). I es dóna la circumstància que sí que va donar suport al llançament d'una contraopa per part d'Aena sobre Abertis, però finalment el Consell d'Administració d'Aena, controlat pel Govern espanyol, no va aprovar aquesta operació.

La participació que TCI ha declarat en Abertis a la CNMV s'articula mitjançant un paquet de 3,35 milions d'accions (anteriorment 2.610.000), que suposen el 0,339% del capital. A més, TCI ha declarat el control sobre 10.590.000 de contractes per diferència (CFD) -anteriorment 8,25 milions d'CFDs- un instrument financer derivat, que suposen un altre 1,07% del capital.

Aquest moviment per part de TCI vol dir que Christopher Hohn segueix estant molt interessat en Abertis i vol jugar un paper important en el capital de la companyia. En aquest sentit, pot ser un dels suports que necessita Florentino Pérez si finalment ACS es decideix a llançar una contraopa sobre el grup de concessions controlat per La Caixa.

A més, un altre fons d'inversió, Elliott Capital Advisors, amb seu als Estats Units, va declarar, al mateix temps que TCI, un altre 1% del capital d'Abertis (concretament l’1,067%) a través de 10,57 milions de contractes per diferència (CFDs).

LA CNMV AUTORITZA L'OPA D'ATLANTIA

L'augment de participació de TCI en Abertis es coneix el mateix dia quan la CNMV ha decidit autoritzar l'OPA d'Atlantia sobre Abertis, plantejada en 16,50 euros per acció, que va ser presentada el 15 de juny de 2017 i admesa a tràmit el 3 de juliol.

L'autorització de l'OPA marcarà el termini d'acceptació perquè els accionistes d'Abertis es pronunciïn sobre l'oferta. Així, ha de fixar el període perquè es pronunciïn el consell d'Abertis i, per tant, Criteria Caixa Holding com a soci de referència (controla el 22% del capital).

A més, dóna a Atlantia la possibilitat de millorar l'oferta i fixa a ACS el termini per plantejar la seva eventual OPA competidora. El grup que presideix Florentino Pérez podrà llançar la seva contraopa fins a cinc dies abans que conclogui el termini d'acceptació que estableixi la CNMV per a l'oferta italiana.

En la seva eventual oferta competidora, ACS ha de plantejar un preu superior als 16,50 euros per acció. Els inversors descompten que hi haurà guerra d'ofertes, ja que les accions d'Abertis pugen un 0,3%, fins a 17,32 euros, a prop del seu màxim històric marcat fa unes jornades a 17,37 euros.

Noticias relacionadas

contador